Ar sportuojant reikia dėvėti čiurnos įtvarą?

Norint būti sveikam tik gerti vitaminus, sportuoti ir valgyti sveiką maistą neužtenka. Mūsų kūne itin daug nervų, raumenų, raiščių, sąnarių, kuriais taip pat būtina rūpintis, kitu atveju jus kankins kojų skausmai, traumos ir pan.  Ypač, jei gyvenate aktyvų gyvenimą. Kaip tik dėl šios priežasties verta namuose turėti čiurnos įtvarą. Nes kiekvieną kartą treniruodamiesi, lipdami į kalną, žaisdami krepšinį ar futbolą, susiduriate su galimybe susižeisti, labai dažnai pasitempti čiurną. Pasirodo, paprastas čiurnos įtvaras gali apsaugoti Jus nuo rimtų traumų, patiriamų aktyvaus laisvalaikio ar sporto metu. Kadangi nė vienas iš mūsų nenori jausti nemalonaus, o kartais net nepakeliamo skausmo, rekomenduojama čiurnos įtvarus įsigyti dar prieš patiriant traumą ir dėvėti juos kiekvieno fizinio aktyvumo metu.
Čiurnos įtvarai dėvimi esant lengviems patempimams arba norint jų išvengti. Šie produktai naudojami šildyti, stabilizuoti čiurną, čiurnos sąnarių raiščių krūviui mažinti, pooperaciniu ir reabilitaciniu laikotarpiu, taip pat norint palaikyti sąnarį. Viskas priklauso nuo to, ko reikia Jums individualiai ir kokio aktyvumo gyvenimą Jūs gyvenate. Jeigu aktyviai sportuojate, rekomenduojame dėvėti čiurnos įtvarą, kad išvengtumėte nemalonių potyrių. Svarbu nepamiršti dėvėti įtvarus ant abiejų kojų, o ne tik ant tos, kuri kažkada buvo sužeista.
Norite įsigyti čiurnos įtvarą? Kreipkitės į kineziterapeutą arba ortopedą, kurie atsakys į visus Jus dominančius klausimus, atliks kojų bei pėdų diagnostiką ir paaiškins kada bei dėl kokių priežasčių dėvėti įtvarą.
Scroll to Top