Cheap whey protein

Pigūs išrūgų baltymai – kas tai ir kaip jie veikia organizmą?

Dažnai girdime kultūristus ar kitų sporto šakų atstovus kalbant, kad maisto papildai sportui labai svarbūs. Ne retai tenka išgirsti, kad pigius išrūgų baltymai labai naudingi sportuojančiam organizmui. Visi žino, kad tai maisto papildai sportui, be kurių nė vienas rimtas atletas neįsivaizduoja savo dietos. Tačiau ar mes žinome, kuo pasižymi pigūs išrūgų baltymai (angl. cheap whey protein) ir kodėl jie geresni nei kitų rūšių baltymai? Ir kaip mūsų organizmas reaguoja į išrūgų baltymus? Į sporto klubus žmones veja sąžinės balsas po naujametinių pasižadėjimų. Taip pat sportuoti motyvuoja artėjantis bikinių sezonas. Kad ir koks tai metas, visuomet aktualu sužinoti apie tai ką mes vartojame ir kuo mes gyvename.

Pieno išrūgų baltymai yra populiariausi iš visų baltymų. Viena iš savybių, dėl kurių išrūgų baltymai taip vertinami – jie tirpsta vandenyje. Be to, jie pasižymi visais baltymų privalumais, nes yra visaverčiai. Išrūgų baltymus sudaro visos devynios amino rūgštys, kurios yra gyvybiškai svarbios žmogaus mityboje. Žmogaus organizmas negamina šių amino rūgščių, dėl to jos yra nepakeičiamos ir privalome jų gauti su maistu. Galimos pieno išrūgų proteino gaminių formos: koncentratas, izoliatas arba hidrolizatas. Šis baltymas prisotina skeletines mūsų raumeninio audinio ląsteles amino rūgštimis, kurios apsaugo raumenis nuo tokių destruktyvių procesų kaip raumeninio audinio baltymų katabolizmas. Pigūs išrūgų baltymai (angl. cheap whey protein) ne tik veikia kaip baltymų katabolizmo prevencija, bet ir padeda raumenims greičiau atsistatyti po intensyvaus fizinio krūvio ir leidžia raumenims augti. Svarbu pabrėžti tai, jog, kad ir kokios aukštos kokybės būtų jūsų vartojami išrūgų baltymai, organizmui to nepakanka, nes niekas neatstos aukštos maistinės vertės baltymų, kuriuos gauname su šviežiu maistu. Pigūs išrūgų baltymai (angl. cheap whey protein) padeda auginti liesą raumenų masę todėl juos ypač vertina dietos besilaikantys ir raumenų masę auginantys sportininkai. Tobuliausias variantas – derinti savo mitybą, vartoti ir natūralius baltymų šaltinius ir pieno išrūgų baltymus.

Pieno išrūgų baltymai yra greitai pasisavinami, tinkami norint atstatyti raumenis iš kart po treniruotės. Jie turi mažiau riebalų ir angliavandenių, todėl yra populiarūs ir tarp dietos besilaikančių žmonių

Scroll to Top