dviračiai klaipėdoje

Klaipėdos vietos, kurias verta aplankyti dviračiais

Dviračiai Klaipėdoje nuo seno buvo labai patogi transporto priemonė. Ypač važinėti dviračiais po šį kraštą mėgsta turistai iš aplinkinių šalių. Tuo tarpu vietiniai dažnai nežino labai gražių vietų ir takų, kurie driekiasi aplink apylinkes. Dėl šios priežasties supažindiname Jus su lankytinomis vietomis Klaipėdos regione.

Giruliai: Tai viena seniausių šiaurinės Lietuvos pajūrio gyvenviečių. Ji priklauso Klaipėdai, todėl dviračiai Klaipėdoje ir čia rieda dažnai. Prieš 200 metų šioje vietoje buvo smėlynai, kurie dabar yra apželdinti pušų plantacijomis.

Pajūrio regioninis parkas: Šis parkas yra valstybės saugoma teritorija. Dviračiai Klapėdoje ir čia ūžia nuolatos. Daugiau kaip pusė pajūrio reginio parko teritorijos yra Baltijos jūroje. Šiame parke taip pat verta aplankyti olando kepurę (24 metrų aukščio skardis, kurį prieš 12-15 tūkstančių metų suformavo Lietuvoje buvęs ledynas), plazė (prieš daugiau nei 10 tūkstančių metų susiformavęs ledyninės kilmės ežerėlis, kuris yra vos 200 metrų nuo jūros kranto. Jame Sovietų armijos kareiviai plaudavo tankus).

Karklė: Kaimas atsirado tada, kuomet pradėjo kurtis pirmosios karčemos. Kaip tik ši vieta nesivadino – Karklininkai, Karkelbeck, Karkelbeek ir pan. Anksčiau tai buvo viena iš didžiausių gyvenviečių krašte, tačiau dabar kaime gyvena tik apie 800 gyventojų.

Taigi, dviračiai Klaipėdoje tikrai ir toliau išliks labai patogi transporto priemonė keliauti ir pažinti šį kraštą tiek turistams, tiek vietiniams.

Scroll to Top