Kelionė į Gruziją

Pėsčiomis po Gruziją

Gruzija yra šalis, kurioje daugelis renkasi keliauti ne tik su kažkokia transporto priemone, bet nepabijo ir kelionių pėsčiomis. Keliauti pėsčiomis yra sveika ir naudinga sveikatai, daug vaikščiodami žmonės stiprina savo širdies veiklą, kojų raumenis, kraujagysles ir net sielą. Keliaujant atsiveria naujos galimybės, pamatoma tai, kas nematoma pravažiuojant automobiliu ar kita transporto priemone. Keliauti pėsčiomis gali kiekvienas, tačiau tam reikia šiek tiek didesnio pasirengimo.

Pėsčiomis po Gruziją

Gruzijoje yra labai gražu, todėl verta pasivaikščioti pėsčiomis. Čia yra įdomūs ir unikalūs landšaftai, klimatas panašus kaip Lietuvoje, tačiau tai netrukdo keliauti nei kiek, atstumai tarp lankytinų vietų yra nedideli, todėl kiekvienas gali pasirinkti kiek valandų, dienų ar savaičių nori keliauti pėsčiomis. Gruzijoje yra nemažai atstumų, sudarytų kelionių, kurias įmanoma įveikti per kelias dienas, dažniausiai tam tikri kelionių maršrutai trunka apie 5 dienas. Į daugelį Gruzijos lankytinų vietų automobiliu patekti neįmanoma, todėl kojos – tikros išgelbėtojos, tai vienintelis būdas pasiekti tam tikrus objektus.

Trekingo maršrutai

Gruzijos nacionaliniame parke yra kelių dienų maršrutai, dažniausiai nuo 1 – 7 dienų. Šie trekingo maršrutai yra sužymėti, todėl jais patogu keliauti, neįmanoma pasiklysti, šis keliavimo būdas yra saugus. Nacionalinio parko direkcija pateikusi trekingo maršrutus kartu su žemėlapiais, nurodytos rodyklės kur eiti – šis būdas yra itin palankus kiekvienam žygių mėgėjui.

Kelionė į Gruziją

Pati kelionė į Gruziją lėktuvu trunka vos kelias valandas iš Lietuvos. Taip pat dažnas renkasi keliauti į šalį nuosavu atomobiliu ar autobusu – tokiu būdu keliaujant įmanoma aplankyti ir daugiau vietų. Kelionė į Gruziją kiekvienam turistui praeitų naudingai, jeigu jis kelionės metu susiplanuotų ką norėtų nuveikti šalyje, ką norėtų aplankyti, pamatyti. Dažniausiai tai reikėtų daryti iš anksto, tačiau tikrai jokia bėda, jeigu kelionę po Gruziją planuosite kelionės į Gruziją metu.

Kelionė į Gruziją yra vykdoma ir kelionių agentūrų. Su kelionių agentūromis keliauti yra patogiau, saugiau, kadangi jos pasirūpina visais atributais už patį poilsaiutoją. Kelionių agentūros užsako transportą, su kuriuo bus keliaujama, pasirūpina viešbučiais, netgi padaro lankytinų vietų sąrašą, nusamdo gidą – su jom keliauti yra žymiai paprasčiau.

Scroll to Top