abc

Sporto motyvacijos ABC: kodėl verta sportuoti?

Sportas — sveikata. Šią skambią frazę girdime dažnai. Tačiau, kiek joje tiesos, štai kur klausimas? Sportas jau nuo neatmenamų laikų buvo labai svarbi gyvenimo dalis. Senovės Graikijoje pradėtos rengti pirmosios olimpinės žaidynės sukūrė pamatus daugeliui sporto šakų. Šiomis dienomis sportas ne tik laisvalaikio užsiėmimas ar gyvenimo būdas, bet ir gerai apmokamas darbas. Nustatyta, kad daugiau nei pusė pasaulyje gyvenančių žmonių užsiima vienokia ar kitokia fizine veikla. Didžioji dalis jų yra mėgėjai ir sporto entuziastai.

Geriausia motyvacija sportuoti — gera savijauta

Tikriausiai ne kartą teko išgirsti klausiant: „kodėl tu sportuoji? Juk ir taip gerai atrodai.“ Kam tas vargas, jei kūno linijos tobulos? Tačiau, ne visi žmonės sportuoja norėdami numesti svorio ar užsiauginti raumenų. Aktyvus sportas yra geros savijautos garantas. Nesvarbu, kiek jums metų — fizinis aktyvumas yra svarbus tiek jaunam, tiek ir senam.

Kam sportuoti, jei galima NEsportuoti?

Gera sveikata yra neabejotinai didžiausias mūsų turtas. Tik gerai jausdamiesi galime būti laimingi patys ir paversti laimingais kitus. Jei sušlubuoja sveikata, griūva visas aplinkinis pasaulis: dingsta jėgos, apniunka nuotaika, tampame irzlūs, nelaimingi. Kad taip neatsitiktų privalome rūpintis savimi kiekvieną dieną. Sportas yra puikus būdas paversti savo gyvenimą turiningu ir linksmu. Svarbu atsiminti, kad sporto šaką, intensyvumą ir laiką pasirenkame patys. Jaustis gerai padeda savimotyvacija ir išsikelti tikslai. Sportuokite taip, kad jaustumėtės patenkinti savimi. Gerai savijautai būtina teigiamai nusiteikti, leiskite sau išbandyti naujas sporto šakas, treniruotes. Gydytojų ir sveikatos specialistų teigimu, sportas ne tik puikus būdas sutvirtinti kūną, aktyviai leisti laisvalaikį, bet tai nuostabus laikas, padedantis užsimiršti, atsiriboti nuo kasdienybės, pašalinti stresą ir įtampą.

Scroll to Top