Kodėl svarbu sveikai maitintis sportuojant?

Greičiausiai kiekvienas sportininkas patvirtins faktą, kad sportuojant svarbu laikytis subalansuotos ir visavertės mitybos. Interneto platybėse gausu patarimų kaip tinkamai maitintis tiek prieš sportą, tiek po jo, kokiomis porcijomis valgyti, norint sulieknėti, priaugti masės arba stiprinti raumenis. Jeigu maitinsimės sportuojant nesveikai, ne tik kad nepasieksime norimų rezultatų, bet ir nuvarginsime organizmą, nes nesveikas maistas neturi jokių naudingų vitaminų bei mikroelementų, ko pasekoje, sportuojantis žmogus atiduoda daug daugiau jėgų ir labiau išsenka, nes tiesiog prikemšamas skrandis nereikalingu turiniu alkiui numalšinti. Todėl sportuojant privalu laikytis sveikos ir subalansuotos mitybos.

Kaip atsirinkti tarp sveikos mitybos patarimų?

Rimti sportininkai žino, kad norint pasiekti geriausio rezultato, interneto straipsnių apie subalansuotą mitybą neužteks. Šioje vietoje geriausias sprendimas atlikti visus tyrimus, išsiaiškinti, kokių mikroelementų atsargos sparčiai sumažėja sportuojant. Gydytojas dietologas padės sukurti individualiai pritaikyta mitybos planą, norintiems neeikvoti jėgų veltui. Pripažinkime, esame skirtingi tiek išorinėmis, tiek vidinėmis sąvybėmis. Svarbu nepamiršti savo organizmo ir juo tinkamai pasirūpinti su dietologo pagalba.

Kodėl reikalingas dietologas?

Gydytojas dietologas Vilniuje ištirs organizmą nuo A iki Z, atsižvelgs į norimus pasiekti sporto tikslus, ko pasekoje galima, sportuojant ir tinkamai maitinantis, pasiekti neįtikėtinai džiuginančių rezultatų. Dietologas yra tas specialistas, kuris padės kiekvienam susikurti būtent sau tinkamą mitybos planą. Renkantis mitybą savarankiškai, galime straipsniuose tik perskaityti apie galimus rezultatus, kurie tiko vienam kitam sportininkui, bet nežinome ar tokia sportui pritaikyta dieta tiks mūsų organizmui, todėl smarkiai rizikuojame, eksperimentuodami su maistu, tiek kūno sudėjimo atžvilgiu, tiek sveikatos. Mažai kur skelbiama kaip jauni sportininkai susigadina savo sveikatą negrįžtamai. Mityba neatsiejama nuo sporto – tai reiškia, kad užtenka ne tik pakelti netaisyklingai svarmenis, ar bėgiojant netaisyklingai padėti kojas ir nugriūvus susiluošinti, bet netinkamas kąsnis burnoje gali atnešti lygiai tokias pačias neigiamas pasekmes. Renkantis mitybos planą dietoscentras.lt suteiks visą reikiamą informaciją individualiam sportininkui, supažindins su skaniu ir gerą sveikatą užtikrinančiu maisto racionu, padės išvengti nereikalingų pasekmių tiek mėgėjiško, tiek profesionalaus sporto atstovui.

Scroll to Top