Planuoju bėgioti kasdien! Smulkmenos, kurių reikia nepamiršti

Visi puikiai žino, kad sportas yra energijos šaltinis, tačiau tikrai ne visi pasiryžta savo rytą padėti nuo fizinio aktyvumo. O labai rekomenduojame, kadangi Jūsų savijauta bus kur kas geresnė, turėsite kur kas daugiau jėgų. Puikus sporto būdas yra bėgiojimas, kuris pakels Jūsų testerono lygį, pagreitins medžiagų apykaitą ir tuo pačiu suteiks daugiau energijos bei pagerins nuotaiką.

Prieš pradedant bėgioti reikia nepamiršti įvertinti kelių svarbių taisyklių, kuriomis dalinasi ekspertai. Labai svarbu pačioje pradžioje išsiugdyti tinkamus įpročius. Tokiu atveju bėgiojimas bus malonumas, o ne darbas.

Papuošalų nusiėmimas

Pradėjus bėgioti rekomenduojama nusiimti papuošalus, kadangi jie gali Jus sužeisti. Ypač tokiu atveju, jeigu kiekvieną dieną dėvite labai daug kūno atributų. Taip pat, jeigu nešiojate ne brangiojo metalo gaminius, tikėtina, kad nuo prakaito jie kur kas greičiau pakeis spalvą. Tad vien dėl to, kad norisi juos kuo ilgiau išlaikyti gražiais – verta nusiimti prieš bet kokį sportą.

Tinkama apranga bei avalynė

Nesvarbu, ar bėgate, ar tik labai greitai einate – kokybiška avalynė ir apranga yra būtina. Avalynė suteiks Jūsų kojoms reikalingą atramą ir pasirūpins, kad stuburas būtų tinkamoje pozicijoje, kai tuo tarpu drabužiais sugers prakaitą, padės odai tinkamai kvėpuoti, galiausiai, jausitės puikiai.

Vanduo

Iki šiol nėra vieningos nuomonės, ar bėgimo metu gerti vandenį reikia. Kol vieni tai daro, kiti – vengia, kadangi teigia, kad nuo vandens tampa labai apsunkę. Čia, vėlgi, nepateiksime vieningo atsakymo. Siūlome išbandyti ir nuspręsti, kuris variantas Jums labiausiai tinka. Jeigu mėgstate bėgimo metu gerti vandenį, kadangi labai daug prakaituojate – tokiu atveju įsigykite ir patogią gertuvę.

Suplanuokite maršrutą

Dar prieš bėgant geriausia tiksliai žinoti, koks yra Jūsų maršrutas. Tokiu atveju kur kas tikslingiau judėsite rezultato link, juolab, matysite, kiek dar kiek nubėgti. Dažniausiai tai paskatina žmones siekti savo finišo ir padidinti tempą. O kuo sportas kokybiškesnis – tuo geriau ir Jūsų kūnui.

Štai šie paprasti patarimai leis Jums jaustis ramiau, kad bėgiojimas bus malonumas, o ne neigiamą rezultatą turintis padarinys. Juk nusiimti papuošalus užtrunka minutę, tačiau vertės – gana daug.

Scroll to Top