sporto prekes

Kokios sporto prekės turėtų būti jūsų namuose?

Sportuoti mėgsta tikrai labai nemaža dalis žmonių. Dar geriau būtų sporto salę turėti namuose, tiesa? Deja, realijos yra tokios, kad ne visi turime lėšų ir vietos tam, jog iš kažkurios namų erdvės galėtume pasidaryti pilnavertę sporto salę, tad tenka ieškoti alternatyvų ir daryti kompromisus. Nepaisant to, pasirinkus tinkamą inventorių bei prekes galima namuose susikurti labai puikią atmosferą sportui. Sporto prekių kainos bent jau Varle.lt internetinėje parduotuvėje yra vienos žemiausių, todėl didelių kliūčių aktyvesniam gyvenimui kaip ir nėra. Štai keli sportinio inventoriaus reikmenys, kuriems tikrai verta skirti vietos savo namie.

Svarmenys (hanteliai)

Kaip gi be treniruočių su svarmenimis, tiesa? Jeigu pasižiūrėsime į galimybes bei privalumus, tai individualūs svarmenys, vadinami hanteliais yra kone universaliausias sporto įrankis. Su jo pagalba galima lengvai treniruoti kone visą viršutinę kūno dalį bei kitas kūno vietas. Geriausia, jeigu ant to svarmens pavyktų dėti skirtingo svorio svarelius. Tokiu atveju galima daryti ir pratimus bicepsams, deltiniams raumenims, krūtinės raumenims, pečiams ir kone visoms kitoms viršutinės kūno dalies raumenų grupėms. Be to, jie neužima daug vietos.

Skersinis

Skersinis leidžia treniruoti viršutinę kūno dalį bei rankų raumenis, o svarbiausia – nugaros raumenyną. Dažniausiai žmonės susiduria su ne kokios kitos kūno dalies, o nugaros problemomis. Skersinio pagalba galima labai pagerinti laikyseną, sustiprinti viršutinę kūno dalį bei suteikti raumenims taip reikalingo tonuso. Be to, tarp įvairių sudėtingų pratimų galima tiesiog pakyboti ant skersinio, taip šiek tiek atpalaiduojant įtemptus raumenis.

Bėgtakis arba minamas dviratis

Prieš tai išvardinti pirkiniai būtų labiau skirti raumenyno lavinimui. Šis labiau skirtas ištvermės treniruotėms, dar geriau žinomoms cardio pavadinimu. Bėgtakis bei minamas dviratis yra puikūs tuo, kad prieš pradedant jais naudotis nereikia didelio apšilimo. Jie patys savaime yra kaip priemonė apšilimui ir bėgiodami arba mindami išjudinate raumenis bei juos treniruojate. Jeigu tik yra vietos, finansinių išteklių bei noro numesti svorį arba pagerinti ištvermę, toks pirkinys yra be galo naudingas.

Teniso kamuoliukai

Teniso kamuoliukai nėra skirti tik tenisui. Su jų pagalba galima labai smarkiai lavinti koordinaciją bei atlikti laikyseną koreguojančius pratimus arba atpalaiduojantį masažą. Yra daugybė pratimų, kur teniso kamuoliukai bus svarbūs. Vienas iš tokių – daromi pritūpimai ir kojos metimai atgal balansuojant ant vienos kojos. Tuo pačiu metu metate kamuoliuką į priešais esančią sieną ir atsimušusį jį pagaunate.

Jogos kilimėlis bei masažo volelis

Mankštai bei tempimo pratimams reikia jogos kilimėlio. Ant įprastų grindų daryti pratimus yra nepatogu dėl kelių priežasčių. Visų pirma – slys jūsų atramos, visų antra – gali būti šalta, visų trečia – kieta danga nemaloniai kontaktuoja su keliais bei kitomis kūno vietomis. Ant jogos kilimėlio visos šios problemos dingsta, be to galima ramiai daryti kone akrobatinio lygio pratimus be didelės baimės paslysti.
Masažo volelis leidžia atpalaiduoti įtemptus raumenis bei audinius ir švelniai rūpintis traumų pažeistomis kūno vietomis.

Blokeliai ir pakylos

Yra daugybė pratimų, kuriuose reikia lipti ant pakylos. Specialus tam skirtas blokelis arba pakyla taip pat parduodamas kaip sporto prekė. Tiesa, galbūt geriausias sprendimas būtų šalia laiptelio/blokelio įsigyti ir minkštą alternatyvą, kuri padėtų atliekant lankstumo pratimus?

Medicininiai kamuoliai

Su medicininiu (kimštiniu) kamuoliu itin efektyvios būna pilvo preso ir viršutinės kūno dalies treniruotės. Kadangi svarmenys neturi tokio didelio mobilumo kaip medicininis kamuolys (nebent tai yra didelis skritulio formos svarmuo), jis yra naudingas pirkinys, ypač tada, kai norisi sustiprinti viršutinę kūno dalį arba atstatyti kažką po traumos. Pirkinys tikrai nėra brangus bei neužims daug vietos.

Scroll to Top