Kaip save motyvuoti sportui

Kaip save motyvuoti sportui?

Ar esate iš tų žmonių, kurie pavydi tiems sporto entuziastams, kurie šeštą ryto įveikia 10 mylių bėgimą? Galite pradėti treniruotis anksti ryte – jums tereikia šiek tiek daugiau motyvacijos. Kaip jos gauti? Juk motyvacija neatsiranda iš dangaus, kartais atrodo norisi vakare, bet ryte atsikėlus jos jau nebeliko.

Šiltasis ir šaltasis metų sezonas daugeliui žmonių sukelia tikrą galvos skausmą. Sunkius ir ilgus drabužius būtina pakeisti šviesiais. Tekant kaitriai saulei galima aplankyti vandens telkinius arba išsimaudyti kiemo baseine. Tačiau svorio augimas žiemą trukdo jausti komfortą ir grožį. Kaip greitai jų atsikratyti ir susigrąžinti reikiamą formą, aišku daugeliui-sportuojančių. Lengva pasakyti, kad rytoj pradėsiu sportuoti, bet daug sunkiau imtis realių veiksmų. Kaip rasti galios ir jėgos sportbačius? Kaip save motyvuoti?

Sportinė motyvacija generuojama taip pat, kaip motyvacija moksle, darbe ir kitose panašiose disciplinose

Labai svarbu turėti tikslą. Jei ateina vasara ir nori numesti svorio, o kaip pagrindinį metodą rinkitės mankštą, tuomet pagalvokite, kokį efektą norite pasiekti. Tikslumas yra labai svarbus. Jei esate pasiryžęs sportuoti, bet vis dar trūksta motyvacijos, tada susidarykite aiškų planą. Jei tikslas numesti svorio, nusistatykite aiškias ribas, kiek kilogramų norite numesti: 1, 2, 5, 10 kilogramų… Žinant tikslų skaičių bus lengviau sekti rezultatus, o matant, kad pratimas bus pasiekti rezultatų tik padidins jūsų motyvaciją dirbti ir stengtis. Būkite realistai. Svorio metimas ar formų gražinimas yra ilgalaikis procesas, todėl nereikėtų prisisvajoti, kad kilogramai ištirps po poros dienų, o tobulas pilvo presas išryškės po pirmos atsilenkimų savaitės. Norint pasiekti tobulų rezultatų ir tai daryti su pakilia nuotaika, reikia būti realistais ir objektyviai įvertinti padėtį. Tam gali padėti treniruočių laikotarpio ir grafiko susidarymas.

8 valandos miego – svarbus akcentas

Būtinybė miegoti 8 valandas naktį nėra neįprasta. Per 8 valandas jūsų kūnas bus gerai pailsėjęs, atsigavęs ir jausis žvalesnis nei po 6 ar 7 valandų miego. Jei norite kiekvieną rytą greičiau keltis sportuodami, ugdykite šį miego įprotį. Eikite miegoti ir kelkitės kiekvieną dieną tuo pačiu metu, kol tai taps jūsų įpročiu. Pirmosios dienos gali būti sunkesnės, ypač jei esate įpratę užmigti prieš vidurdienį. Bet jei viskas taip ir toliau, jūsų kūnas pripras, o jūs šypsotės 6 valandą ryto! Žadintuvą laikyk atokiau nuo lovos. Paprastas, tačiau veiksmingas metodas. Nusistatei žadintuvą? Laikyk jį atokiau nuo lovos – kitame kambario gale ar bent porą metrų nuo jos. Anksti ryte skambantis žadintuvas, ko gero, ves tave iš proto tol, kol būsi priverstas (-a) atsikelti ir jį išjungti. Na, o jei jau prabudai – pats laikas pramankštinti kūną!

Sporto aprangą pasiruoškite iš vakaro

Prieš eidami miegoti naktį, pasirūpinkite, kad rankinėje būtų visos priemonės, reikalingos ankstyvai mankštai. Sportiniai atributai, tokie kaip rankšluosčiai, švarūs drabužiai ir vandens tiekimas, yra paruošti iš anksto. Ryte pabudus nereikia skubėti ieškoti rankšluosčio ar butelio, kurį pripildysite vandens. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai pabusti ir pasiimti krepšį sportuoti. Jei nesinori ankstyvą rytą sportuoti vienam (-ai) – įkalbink draugą ar draugę keliauti kartu su tavimi. Kartu įgausit ir daugiau motyvacijos, ir daugiau energijos, o sportas taps malonia veikla. Jei naudojiesi asmeninio trenerio paslaugomis – treniruotes planuokite rytais. Taip nusiteiksi, kad tavęs laukia svarbus susitikimas, kurio praleisti tiesiog negali.

Scroll to Top