Ar galima sportuoti nėštumo metu ir kada geriausia pradėti vėl sportuoti po gimdymo?

Ne paslaptis, jog būtent sportas kiekvienai moteriai yra labai naudingas dėl įvairių priežasčių – jis didina pasitikėjimą savimi, dailina kūno linijas, gerina miego kokybę, fizinę bei emocinę būklę. Visgi, kad ir, koks naudingas ir reikalingas sportas būtų, kiekvienos moters gyvenime galima išskirti ir tam tikrus tarpsnius, kuomet į sportą derėtų žiūrėti šiek tiek atsargiau. Ne išimtis yra iš nėštumas bei laikas po gimdymo. Koks sportas tinkamas nėščiosioms? Kada galima sportuoti po gimdymo? Kada galima sportuoti po Cezario? Šie ir panašūs klausimai yra labai aktualūs kiekvienai besilaukiančiai moteriai, tad apžvelkime svarbiausius dalykus.

Koks sportas tinka nėščiosioms?

Pirmiausia reikėtų akcentuoti, kad kiekvienai nėščiajai ypač tinka ilgi pasivaikščiojimai. Jie naudingi tiek būsimai mamai, tiek kūdikiui. Be to, buvimas gryname ore taip pat atneša naudos – gali pagerinti nuotaiką ir miego kokybę. Taigi, jei tik oro sąlygos leidžia, reikėtų suplanuoti bent valandos trukmės pasivaikščiojimą. Na, ir, žinoma, jokiu būdu nepamirškite patogios avalynės.

Dar vienas puikus pasirinkimas yra dubens dugno pratimai. Belieka tik pasakyti, kad šiuos pratimus daryti nesudėtinga, taigi, juos tikrai verta įtraukti savo į dienotvarkę, kadangi nauda – didelė. Dėl šių pratimų, dubens dugno raumenynas tampa kur kas elastingesniu, o kraujotaka – suaktyvėja, todėl galima tikėtis lengvesnio gimdymo. Tačiau ir tai – dar ne viskas: verta rinktis ir nėščiųjų jogą.

Kada galima pradėti sportuoti po gimdymo?

Žinoma, ne ką mažiau aktualu ir tai, kada galima pradėti sportuoti po gimdymo? Dėmesį vertėtų atkreipti, kad jei gimdymas vyko natūraliai bei sklandžiai, tai dažnu atveju, galima pradėti sportuoti praėjus maždaug 3 mėnesiams nuo gimdymo. Tačiau, jei buvo atliktas Cezario pjūvis, tai gali prireikti ir pusmečio, ir dar daugiau. Daugiau info https://mamaiirvaikui.lt/.

Scroll to Top