Nagų grybelis ir sporto klubas. Kuo jie susiję?

Paradoksalu, lankydamiesi baseine ar sporto klube žmonės mąsto apie gerėjančią sveikatą, tačiau net nesusimąsto, jog nesilaikant tam tikrų higienos reikalavimų sveikatą galima ir susigadinti. Pavyzdžiui, vaikščiojant basomis baseine, duše ar persirengimo kambaryje itin padidėja rizika susirgti nagų grybeliu. Nagų grybelis – klastinga, plintanti ir sunkiai išgydoma liga, kuri pasireiškia:

  • pleiskanojančia, sausa oda;
  • neestetine nagų išvaizda (demėtais, sustorėjusiais/suplonėjusiais/skilinėjančiais nagais);
  • niežtinčia oda; 

Pastebėjus kurį nors iš paminėtų požymių, reikėtų kreiptis į gydytoją dermotologą, kuris atliks tyrimus ir paskirs reikalingą gydymo planą.

 grybelis

Nagų grybelis dažniausiai atsiranda pas tuos sportininkus, kurie nesilaiko elementarių higienos taisyklių ir, pavyzdžiui, persirengimo kambariuose vaikšto basomis. Kodėl negalima šitaip elgtis? Dušo kabinos, persirengimo kambariai ir baseinai būna iškloti plytelėmis, o nagų grybelis mėgsta veistis kaip tik tarpeliuose tarp jų. Tereikia, kad vienas žmogus, užsikrėtęs nagų grybeliu praeitu basomis kojomis per tokį grindinį ir grybelio vystymosi/plitimo/ užkrėtimo procesas prasidės. Grybelio sporos pasklis ant plytelių, įsitaisys jų tarpeliuose ir ims veistis. Kitam, praėjusiam basom kojom, prie padų prilips kelios sporos, kurios nukeliaus po jo nagu. Grįžus namo ir nusikirpus nagus žirklutėmis, kuriomis kerpasi ir artimieji sporto klube lankęsis žmogus užkrės ir savo šeimos narius. O apsilankęs svečiuose ir pasinaudojęs draugo šlepetėmis, gali užkrėsti ir jį.

nagu grybelis ir sporto klubas

Tačiau riziką užsikrėsti nagų grybeliu didina ne tik sporto klubų dušai.
Nemažai įtakos turi ir sporto klube avima avalynė. Jei Jūsų sportbačiai yra nudėvėti, plyšta ir jau ilgą laiką nematė skalbimo mašinos, reikėtų susimąstyti apie naują sportbačių porą, nes tokie batai tampa tobula terpe grybeliui veistis. Svarbu pastebėti, kad jei sportuojate kasdien, turėti dvi poras sportbačių būtų tikrai neprošal.

nagu grybelis ir nesvarus batai
O kaip su kojinėmis? Skalbkite po kiekvienos treniruotės ir niekada nesiaukite tos pačios kojinių poros dvi treniruotes iš eilės, nes grybelio sporų gali atsirasti ir kojinėse.
Riziką užsikrėsti nagų grybeliu didina ir susilpnėjęs imunitetas, tad jeigu nekaip jaučiatės, tačiau vis tiek pasiryžote eiti į sporto klubą, būtinai dažnai plaukitės rankas, duše vaikščiokite tik su šlepetėmis, dėvėkite tik švarią sportinę aprangą, kojines ir švarius sportbačius.
Taigi, jeigu norite, kad nagų grybelis jus aplenktų, rūpinkitės savo sveikata ir stenkitės, jog imuninė sistema nenusilptų. Sporto klubo persirengimo kambaryje bei duše vaikščiokite su šlepetėmis, avėkite tik švarius sportinius batus, o po treniruotės ir maudynių sausai nušluostykite kojas. Laikydamiesi šių higienos taisyklių maksimaliai sumažinsite riziką užsikrėsti nagų grybelio sporomis.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt kamtoreikia.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top