elektriniai dviračiai

Priežastys, dėl kurių elektriniai dviračiai – puiki transporto priemonė

Specialūs dviračiai su pritvirtintais varikliais ne tik diktuoja tendencijas, tačiau ir kuria revoliuciją miesto transporte. Štai penkios priežastys, dėl ko elektriniai dviračiai yra puiki transporto priemonė, kurią tiesiog būtina įsigyti.

Lengvesnė kelionė. Dauguma žmonių, kurie atsisako keliavimo į darbą dviračiu teigia, jog tą daro dėl higienos. Ateitį į darbuotojų susirinkimą permirkus nuo prakaito tikrai nėra maloniausias dalykas. Elektriniai dviračiai leidžia sutaupyti tiek energijos, tiek išlieto prakaito. Mindami sudeginsite kalorijas, tačiau atvykus į darbą drabužių keisti neprivalėsite.

Stuburo stiprinimas. Nors elektrinis dviratis padės žymiai lengviau pasiekti stačias įkalnes, tačiau jis yra sunkesnis. Taigi, minant organizmas gaus žymiai didesni krūvį, nei minant įprastu dviračiu. Taip bus stiprinamas stuburas.

Mažiau taršos. Akivaizdu, kad elektriniai dviračiai nenaudoja dujų ar benzino, todėl į aplink išmeta kur kas mažiau anglies dvideginio (CO2). Dviratininkų federacija nustatė, kad jeigu Niujorko gyventojai bent kartą per savaitę važiuotų dviračių, tai padėtų į aplinką išmesti CO2 mažiau tiek, kiek per metus sunaudoja 25 tūkst. Namų.

Pinigų taupymas. Važiavimas dviračiu nereikalauja specialios licencijos, registracijos ar draudimo. Tai gali padėti sutaipyti daugybę pinigų. Vien draudimui būtų sutaupoma apie 1000 eurų.

Saugesnis važiavimas. Pastaraisiais metais apie 36 tūkst. amerikiečių žuvo automobilių avarijose. Tuo tarpu važiavimas elektriniu dviračiu riziką sumažina žymiai. Tereikia laikytis įprastų saugumo priemonių: dėvėti šalmą, nevažiuoti girtam, nepažeisti kelių eismo taisyklių ir t.t.

Apibendrinant galima teigti, kad elektriniai dviračiai yra mūsų dabartis ir ateitis, nes būtent jie padeda taupyti aplinką, pinigus ir sveikatą.

Scroll to Top