mitybos planas

B. Griffino Paleo mitybos plano populiarumas krepšininkų tarpe

Nemažai žmonių galvoja, kad jų mėgstamiausi aktoriai, televizijos laidų vedėjai, dainininkai ir sportininkai gali valgyti viską, ką tik nori ir jų figūra vis viena išliks tobula. Tačiau tai toli gražu nėra tiesa. Visoms žvaigždėms, kaip ir paprastiems žmonės, mitybos planas nėra svetimas. Krepšininkai irgi nėra išimtis. Tarp jų pastaruoju metu žaibiškai populiarėja Paleo mitybos planas.
Jo esmė – pirmykščių žmonių mitybos įpročių laikymasis. Šis mitybos planas netgi dažnai yra vadinamas tiesiog gyvenimo būdu, nes ėmus jo laikytis, ankstesnis mitybos įpročiai nebegrįžta. Medžio žieve misti nereikia. Svarbiausia – maitintis kokybišku ir ekologišku maistu.
Šį gyvenimo būdą jau yra išbandžiusi ne viena Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) žvaigždė, o neseniai šis mitybos planas sudomino ir Los Andželo „Clippers“ puolėją Blake’ą Girffiną. Pažvelgus į šį raumeningą milžiną galima drąsiai teigti, kad mitybos planas jam nebuvo svetimas ir anksčiau. Visgi, amerikietis norėjo išbandyti kažką neįprasto, todėl ir atrado Paleo mitybos planą.
Kiekvieno organizmas yra skirtingas. Dėl šios priežasties B.Griffino mitybos planas buvo šiek tiek pakoreguotas, tačiau dietos esmė išliko nepakitusi. Įprasta krepšininko diena prasideda nuo virtų kiaušinių, mėsos arba žuvies su daržovėmis. Prieš rytinę treniruotę B. Griffinas turi suvalgyti vaisių, o po jos – vaisių arba proteino kokteilį. Pietums – kepsnys, daržovės ir šiek tiek rudų ryžių, grikių arba virtų bulvių. Prieš prasidedant vakarinei treniruotei – lengvas užkandis, o po jos vėl vaisiai arba proteino kokteilis.
Vienas geriausių pasaulio krepšininkų teigia, kad šis mitybos planas jam padeda treniruotėse jaustis geriau, mažiau pavargti. Visgi, nėra svarbu, kurį mitybos planą masei pasirinksite Jūs patys, tačiau svarbiausia tikėti tuo, ką darai ir atiduoti save darbui visu 100 procentų.
Daugiau apie mitybos planą masei: http://www.dietoscentras.lt/
Scroll to Top