Dviratis treniruoklis – ar verta minti?

Vasarą, kuomet saulė kaitina, o už lango geras oras, ne vienas mūsų sėda ant dviračio ir lekia prie ežerų ar į sodus. Tam, kad pailsėtų, atsigautų ir atsigaivintų. Tačiau važinėjimasis dviračiu ne tik atpalaiduoja. Dviračio pedalų minimas yra puikus sportas, tad važinėdami šia transporto priemone vienu metu nušauname du zuikius – neteršiame gamtos ir dailiname kūną. Na, o kaip žiemomis? Mūsų klimatas nepritaikytas važinėjimui dviračiu žiemą ar gūdų rudenį, tačiau tam puikia alternatyva galėtų tapti dviratis-treniruoklis. Tik ar verta?

dviratis treniruoklis

Žinoma, verta, nes dviračio pedalų mynimas yra puiki kardio treniruotė, o kardio treniruotės yra sveikos širdies išlaikymo pamatas. Taip, taip, važinėjimas dviračiu yra naudingas mūsų kraujagyslių sistemai bei širdžiai. Iš visų kardio treniruočių važiavimas dviračiu arba dviračio-treniruoklio pedalų mynimas yra geriausias sprendimas žmonėms, kurių pulsas yra padažnėjęs, o kraujospūdis padidėjęs. Taip yra todėl, kad minimas neapkrauna širdies per daug.

dviratis-treniruoklis

Svarbu paminėti ir tai, kad treniruotės metu sudeginama nemažai kalorijų, stiprinami sėdmenų, šlaunų, blauzdų raumenys, minant dviratį ugdoma ištvermė, spartinama medžiagų apykaita. Nors važinėjimas dviračiu sudegina mažiau kalorijų nei bėgimas, minant pedalus nėra sudaromas didelis krūvis sąnariams. Jei turite didelį antsvorį, geriau pradžioje treniruokitės ant dviračio, nes kelių sąnariams bus mažesnė apkrova.
Taigi, jei norite lavinti savo ištvermę ir stiprinti raumenis visais metų laikais, rekomenduojame įsigyti dviratį treniruoklį arba lankytis sporto klube, nes dviračio minimas puikia gelbsti nuo streso, nerimo ir įtampos.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt kamtoreikia.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top