riešo įtvaras

Riešo įtvaras – nepakeičiamas reabilitacijoje

Po sunkios darbo dienos kai kurie vyrai renkasi sėdėjimą ant sofos prie televizoriaus. Kiti gi renkasi galimybę išsikrauti ir sudeginti kelias dešimtis nereikalingų kalorijų sporto salėje. Traumos – neatsiejama sporto dalis. Tą yra patyrę kone visi aktyvaus sporto šalininkai. O kaip elgtis jei nukenčia riešas? Kokį riešo įtvarą pasirinkti geriausia? Štai keletas klausimų, į kuriuos bus atsakyta:

Kas yra riešo įtvaras? Tai įtvaras skirtas suteikti pagalbą riešui, atsigaunančiam po traumos. Jei kai kurie įtvarai gali būti dėvimi ir kaip prevencinė priemonė, tai riešo įtvaras yra griežtai skirtas dėvėti tik patyrus traumą ir siekiant apsaugoti sąnarį reabilitacijos laikotarpiu. Riešo įtvaras suteikia pacientui papildomą paramą kasdieniame gyvenime, kuomet sąnarys dėl traumos susilpnėjęs ir trukdo kilnoti svorius, o gal net ir judėti. Apsaugodamas sąnarį, įtvaras taip pat sumažina galimybę patirti traumą ateityje.

Kokį riešo įtvarą turėčiau dėvėti? Viskas priklauso nuo to, kokio pobūdžio traumą esate patyręs. Jei nesate įsitikinęs, tuomet geriausia yra kreiptis į kliniką, kurioje bus atlikta profesionali diagnostika ir pasiūlytas priimtiniausias ir geriausias būdas. Paprastas riešo patempimas reikalauja kitokio įtvaro nei lūžusiam riešui. Pirmajam užtenka paprasto neopreno pagrindu pagaminto riešo įtvaro, kuris tiesiog suteiktu sužeistai vietai spaudimą ir paramą judant.

Apibendrinant galima teigti, kad riešo įtvaras yra nepamainoma priemonė atsigaunant po traumos. Tačiau reikia pažymėti, kad jis skirtas pagreitinti reabilitaciją ir pagerinti jos kokybę, o ne naudoti kaip pačią reabilitaciją. Daugiau informacijos apie riešo įtvarus skaitykite: https://www.pesplanus.lt/itvarai/rankos-itvaras/rieso-itvaras

Scroll to Top