Moterys klausia: nuo ko atsiranda celiulitas?

Atrodo, lankotės sporto klube, sąžiningai treniruojatės, tačiau celiulitas (panikulitas) po truputį ryškėja ir Jūs nežinote, ką daryti? Net nesuprantate, nuo ko atsiranda celiulitas ir svarstote, kodėl sportas Jums nepadeda? Galbūt Jūs atliekate netinkamus pratimus arba didžiausią dėmesį skiriate ne toms kūno vietoms? Visko gali būti, todėl paaiškinsime dėl ko atsiranda celiulitas ir kokius pratimus reikia atlikti, norint pasiekti optimaliausių rezultatų.
Be to, būtina pabrėžti, kad tik sporto neužtenka, būtina gerti daug skysčių (daug vandens, žaliosios arbatos) sveikai maitintis (daržovės, vaisiai, kuo mažiau druskos ir cukraus), daugiau judėti, atlikti tam tikrus pratimus, skirtus celiulito mažinimui, masažuoti pažeistas problemines vietas ir kt. Sureguliuokite savo mityba, kurią sudarytų 40 procentų angliavandenių, 40 procentų baltymų ir 20 procentų riebalų. Na, o pradžiai atsakysime į klausimą, kas yra celiulitas ir nuo ko atsiranda celiulitas.

nuo ko atsiranda celiulitas (2)

Celiulitas (panikulitas) – ne tik viršsvorio turinčių moterų estetinė problema, pasireiškianti odos kauburėliais, išryškėjusiais juosmens, šlaunų ir pilvo srityje, dažniausiai dėl suprastėjusios mikrocirkuliacijos ir kitų veiksnių:

  • netinkama mityba (saldumynai, traškučiai; saldinti gėrimai ir kt.);
  • per mažas suvartojamų skysčių kiekis per dieną;
  • žalingi įpročiai;
  • pasyvus gyvenimo būdas;
  • skydliaukės ligos;

Taigi kokius pratimus atlikti, kad kova su celiulitu taptų efektyvesnė?
Norint sumažinti celiulitą būtina sustiprinti apatinę kūno dalį, todėl pirmiausia į treniruotę įtraukite gilius įtupstus, jie padės sustiprinti apatinę kūno dalį: sustangrinti užpakalį bei kojas.
Taip pat, rekomenduojama atsigulus ant vieno ir ant kito šono kilnoti kojas, tai efektyvus pratimas klubų mažinimui, nepamirškite ir pritūpimų, svarbiausia, juos darydami išlaikykite tiesią nugarą, o padų neatplėškite nuo grindų.

nuo ko atsiranda celiulitas

Nepamirškite ir masažų. Žinoma, anticeliulitinis masažas turi būti toks, kuris suaktyvintų kraujotaką, tad švelnybes teks dėti į šalį. Ir nebeklausinėkite savęs „nuo ko atsiranda celiulitas“, tiesiog imkitės veiksmų ir kovokite su juo!

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt kamtoreikia.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top