Riešo skausmas – aktuali problema kiekvienam

Riešo skausmas – aktuali problema, kuri kamuoja XXI – ajame amžiuje gyvenančius žmones. Kodėl skauda riešą? Tiksliai į šį klausimą atsakyti neįmanoma, kadangi yra begalės priežasčių šiam skausmui vystytis. Tačiau, labai dažnas variantas yra besaikis naudojimasis kompiuterio pelyte ir klaviatūra. Turbūt daugelis nustebs, kaip naudojimasis kompiuteriu gali pakenkti mūsų kūnui. Mokslininkų įrodyta, kad dėl dažno klaviatūros spaudinėjimo, pirštuose gali atsirasti įtrūkimų. Riešo skausmas gali atsirasti dėl jo išlenktumo, kadangi yra spaudžiamos kraujagyslės. Apskritai, visi monotoniški, vieno judesio reikalaujantys yra netinkami riešo atžvilgiu. Žinoma, yra ir daugiau veiksnių lemiančių riešo skausmą. Pavyzdžiui: sporto metu patirta trauma, praeityje lūžusi ranka, uždegimas, patinęs sąnarys ir kita.
Jeigu skauda riešą – kuo skubiau kreipkitės į gydytoją.
Tik specialistas gali nustatyti tikslią riešo skausmo priežastį ir pradėti gydymą. Dažniausiai yra nešiojamas įtvaras, kuris neleidžia rankai judėti ir taip jį saugo nuo didesnių sužeidimų. Įtvaras nešiojamas apie šešias savaites. Tačiau, kartais jis nepadeda ir specialistai siūlo skausmą gydančius medikamentus. Deja, bet skausmui paūmėjus arba visiškai nepraeinant, neatmetamas operacijos darymo variantas.

Kaip išvengti riešo skausmų?
100 procentų to padaryti neįmanoma, tačiau galima pasistengti. Jeigu įmanoma, nedirbkite monotoniškų, vieno judesio reikalaujančių darbų, tokių kaip, jau ankščiau minėtas dažnas naudojimasis kompiuteriu, kirpėjo ar kito specialisto darbas. Saikingas sportas ir sureguliuota mityba – svarbiausias kūno pamatas. Stenkitės vartoti produktų, kuriuose yra B grupės vitaminų. Atsisakykite žalingų įpročių ir stenkitės gyventi sveikai bei laimingai.

Scroll to Top