Vitaminai sportuojančiųjų gyvenime

Ko gero ne kartą esate girdėję, kad jums trūksta vieno ar kito vitamino arba mineralinių medžiagų. Sportuojantiems, kurie treniruočių metu išnaudoja daug energijos, būtina susigrąžinti prarastas medžiagas. Norint sveikai gyventi bei rūpintis savo organizmu vertėtų žinoti, kad vitaminai ir mineralinės medžiagos yra labai svarbūs papildai, kurie turėtų papildyti mūsų dienos racioną. Tad kokie vitaminai yra svarbiausi sportuojančiam kūnui?
Pats svarbiausias vitaminas, kuris turėtų lydėti kiekvieną sportuojantį organizmą – tai vitaminas C. Jis padeda atsistatyti raumenims po didelio fizinio krūvio bei skatina jų augimą. Taip pat šis vitaminas skatina svarbios medžiagos gamybą – geležies, kuri reguliuoja deguonies perdavimą į raumens ląsteles. Vitaminas C dalyvauja ir kolageno gamyboje, kuris jungia raumenis ir kaulus kartu. Tai itin svarbu dirbant su dideliais svoriais.
Antras pagal svarbumą – vitaminas B6. Jis susijęs su baltymų sinteze bei įsisavinimu. Šis vitaminas labai svarbus raumenų augimo procese bei angliavandenių panaudojime.
B1, kaip ir B6, vitaminas labai svarbus raumenų augime bei baltymo metabolizmo procese. Vitaminas B1 yra medžiaga, kuri dalyvauja hemoglobino gamyboje, kuris reguliuoja deguonies pernešimą į raumenis, o tai labai svarbu, kai treniruočių metu organizmas yra labai apkraunamas. Taip pat šis vitaminas naudingas, kai fizinė veikla trunka ilgai.
Vitaminas D – tai svarbiausia medžiaga, kuri padeda įsisavinti kalcį ir fosforą. Būtent fosforas yra reikalingas greitiems bei stipriems raumenų susitraukimams palaikyti.
Penktasis pagal svarbą vitaminas – B3. Tai vitaminas, kuris dalyvauja net šešiasdešimtyje metabolinių procesų, kurie padeda gamintis energijai mūsų kūne.
Visi išvardinti vitaminai yra itin svarbūs sportuojančiam organizmui. Vitaminai padeda atstatyti pavargusius raumenis po intensyvių treniruočių, kurių metu palaikomas didelis krūvis, bei vykti metaboliniams procesams, kurie padeda mūsų kūnui augti ir gaminti energiją

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt kamtoreikia.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top