kompresines kojines sportui

Pagalba sportininkų kojoms

Kiekvienas sportininkas yra susidūręs su kojų raumenų skausmu po varžybų ar intensyvesnių treniruočių. Dėl pokyčių raumenyse susidaranti pieno rūgštis bei kiti veiksniai gali sukelti iš tiesų nemažą diskomfortą, kuriam laikui apribojantį žmogaus judesius. Ortopedijos medicinos specialistai pataria naudoti papildomas priemones sportuojantiems ir siekiantiems išvengti raumenų skausmų. Tai – kompresinės kojinės sportui.

Šveicarų kompanija „VENOSAN“ yra sukūrusi ypatingą kompresinių kojinių sportui liniją, užtikrinančią komfortą sporto metu. Natūralios medžiagos, naudojamos kojinių gamyboje, nesukelia alergijų, todėl gali būti nešiojamos net ir jautrią odą turinčių asmenų. Kojinės gamintos iš mikropluošto specialios gamybos technologijos principais. Ortopedai pabrėžia, kad kompresinės kojinės sportui yra išmegztos tam tikru būdu, kuris leidžia kraujui laisvai tekėti kraujagyslėmis, nieko nesuvaržant ar neužspaudžiant. Kojinės turi laipsninę kompresiją, todėl pradėjus lengvai spausti galūnę ties čiurna, tai tolygiai mažėja į viršų.

Kuo pranaši yra tokia gamybos technologija?
– kompresinės kojinės sportui stimuliuoja kraujotaką;
– kompresinės kojinės sportui užtikrina sportininkų raumenų pluošto aprūpinimą deguonimi;
– dėvint kompresines kojines sportui sumažėja tikimybė, kad išsiplės kojų venos ir bus susergama kojų varikoze;
– kompresinės kojinės sportui saugo raumenis nuo raumenų pluošto plyšimo ;
– dėl kompresinių kojinių dėvėjimo sumažėja mikro traumų galimybės;
– žmogaus nekankina mėšlungis.

Taigi, dėvint kompresines kojines sportui užtikrinama visapusė apsauga sportininko kojoms. Nesvarbu, kokiu sportu užsiiminėja žmogus, tokio tipo kojinės neleidžia kojoms pavargti, būti sutraumuotoms, todėl galima mėgautis savo mėgstamu užsiėmimu.

Scroll to Top