skersiniai

Prisitraukimai namuose

Bene kiekvienam vyrui svarbu gražus kūnas. Ne tik dėl to, jog jaustųsi patys gerai, bet ir dėl dailiosios lyties žvilgsnių. Visiems jiems malonu, kai pagiria tvirtą jų kūną, nemažus raumenis. Deja, dailus kūnas neatsiranda iš niekur, o raumenys auga tik juos treniruojant. Vieni efektingiausių pratimų vyrų kūnui treniruoti yra prisitraukimai ant skersinio. Šiandien prekyboje parduodami patys įvairiausi skersiniai leidžia prisitraukimus daryti ne tik profesionalioje sporto salėje, tačiau ir tiesiog namuose. Kaip teisingai daryti prisitraukimus bei kokie skersiniai yra geriausi sportui namuose?

Prisitraukimams pritaikyti skersiniai yra vienas patogiausių sporto inventorių, naudojamų namuose. Atliekant šiuos pratimus labiausiai stiprinama viršutinė nugaros dalis bei bicepsai. Nugaros platusis raumui ir dvigalvis žasto raumuo prisitraukimų metu gauna didžiausią krūvį. Treniruotės ant skersinio esmė yra rankomis bei krūtinės ląsta prisitraukti prie skersinio. Tai įtempiami raumenys.
Teisinga prisitraukimų ant skersinio eiga:
1. Plačiai (plačiau negu pečių plotyje) paimkite už skersinio. Skersinį delnais galima suimti tiek iš išorinės, tiek iš vidinės pusės. Tai priklauso nuo žmogaus, kaip jam yra patogiau.
2. Pradėkite daryti pratimą: po truputį įtempkite pečių, rankų, nugaros raumenis ir po truputį kelkite kūną į viršų. Pakilę, stenkitės viršuje išlaikyti savo svorį maždaug 2 sekundes.
3. Kai pasieksite aukščiausią pakilimo tašką, galite pabandyti krūtinės ląsta paliesti skersinį ir išsilaikykite taip maždaug 4 sekundes. Tokiu būdu dar labiau veiksite raumenis, o dailios linijos formuosis greičiau. Žinoma, pradedantiesiems tai gali būti pernelyg sudėtinga, taigi, jei ši pratimo dalis ir neišeina, ji – neprivaloma.
4. Po truputį leiskitės žemyn.
5. Visos treniruotės ant skersinio metu stenkitės neatpalaiduoti nugaros raumenų.
6. Pertrauką tarp prisitraukimų patariama daryti kas 2 minutes.

Namuose yra patogiausi prie durų staktos pritaisomi skersiniai. Jų uždėjimas – visiškai paprastas ir tai visiškai negadina sienų. Nuimti ir vėl uždėti skersinį galima bet kada, kai tik reikia.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt kamtoreikia.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top