sporto medicina

Sporto medicina skirta ne tik sportininkams.

Dažnas iš mūsų, išgirdęs frazę „sporto medicina“ pagalvojame apie profesionalių sportininkų gydymą ir įvairias jiems taikomas procedūras. Tačiau, ši nuomonė yra klaidinga. Sporto medicina — tai medicinos šaka, tirianti sportuojančių asmenų sveikatos būklės pokyčius, sportuojančiųjų fizinio pajėgumo dėsningumus bei sportuojančiųjų reabilitacijos po traumų ir susirgimų ypatumus. Taigi, sporto medicina yra skirta visiems žmonėms, užsiimantiems vienokia ar kitokia sporto šaka. Kaip teigia daugelis šios srities gydytojų, sporto medicina, kaip profilaktinė priemonė, yra ypač reikalinga tiems, kurie niekada nesportavo arba nusprendė pradėti sportuoti po ilgos pertraukos.

Sporto medicina naudinga tiek sportininkui profesionalui, tiek ir sportuoti pradedančiam mėgėjui. Sporto medicinos gydytojai įvertina fizinę žmogaus būklę, padeda pasirinkti tinkamiausias sporto šakas, priemones, pataria, kokį treniruočių intensyvumą pasirinkti. Dažna problema, dėl kurios žmonės nukenčia ir susitraumuoja yra ta, kad daugelis skuba į treniruoklių sales, į intensyvias treniruotes, neįvertinę savo fizinių pajėgumų. Jei dešimtmetį buvęs fiziškai neaktyvus asmuo sugalvojo bėgioti, tam turėtų kryptingai ruoštis, daryti specialią mankštą, kiekvieną dieną treniruotis. Kitaip, sportinį entuziazmą gali palydėti sunkios fizinės traumos.

Nors Lietuvoje sporto medicina, kaip atskira medicinos sritis, atsirado ne taip jau seniai, tačiau, šiomis dienomis šiai šakai skiriama nemažai dėmesio. Kasmet sporto medicinos paslaugos suteikiamos daugiau nei šimtui tūkstančių sportuojančių asmenų. Visiškai sveikų žmonių, kurie nesiskundžia sveikatos problemomis, ženkliai mažėja. Nors, fizinis aktyvumas ir sportas darosi svarbia mūsų gyvenimo dalimi, tačiau ne visi į tai žiūri atsakingai. Daugelis pradeda sportuoti nežinodami savo sveikatos būklės ir galiausiai atsiduria prie gydytojo kabineto durų. Sporto medicinos esmė — užkirsti kelią traumoms ir priversti aplinkinius atidžiau stebėti savo sveikatą. Intensyvus sportas yra didelis išbandymas, todėl reikia ne tik didelio noro ir užsidegimo, bet ir tinkamo pasirengimo.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt kamtoreikia.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top