mitybos-planas-metant-svori

Apie mitybą metant svorį

Kiekvienam iš mūsų teko girdėti daugybę istorijų, kaip atsikratyti nereikalingų kilogramų, kad galėtum jaustis laimingu ir savimi pasitikinčiu. Juk storuliai neretai tampa patyčių objektu. O ir storam žmogui sunku gyventi – silpsta sveikata, sunku judėti.

Aš taps visada norėjau numesti svorio. Tačiau vis atidėliau šį savo sumanymą, nes maniau, kad teks atsisakyti taip mėgstamų produktų.  Galvojau, kad be jų tapsiu nelaimingas, o mažai valgant – pavargęs ir išsekęs. Dirbu fizinį darbą todėl maniau, kad netekęs svorio, neteksiu ir jėgų.

Tačiau šį pavasarį galutinai apsisprendžiau, kad riebalų rinkėms aplink pilvą atėjo galas – privalau jų atsikratyti.

Perskaitęs daugybę informacijos, kaip numesti svorį nutariau pradėti nuo  mitybos plano.

Metant svorį mitybos planas yra labai reikalingas, kitaip galima nesunkiai sugadinti sveikatą. Esu girdėjęs, kad žmonės, net atsiduria ligoninėje.svors

Laimei, svorio metimas didele kančia man tikrai netapo, nes turėjau aiškų ir tvirtą tikslą. Svorio metimo mitybos planas man buvo labai paprastas: visiškai atsisakyti cukraus, pyragų, saldėsių ir bulvių. Nėra jau taip baisu – badauti tikrai nereikia.

Keptą mėsą pakeičiau virta vištiena. Vartojau daug žalių daržovių. Kad šis maistas manęs nepribaigtų, gardinau jį daržovėmis. Teko priprasti prie košių. Nelabai skanu, bet sotu.

Manau, kad mano mitybos planas buvo teisingas, nes svoris pradėjo tirpti pamažu. Tikriausiai anksčiau jis pūtėsi kaip ir mano mėgiamos bandelės. Jų nebeliko vien todėl, kad niekada neužsuku į anksčiau beveik kasdien lankytą kepyklėlę. Praeinu ją toliausiai, kad ti nebereikėtų kankintis nuo kvapų.

Drabužius jau perkuosi gerokai mažesnius. Tokiems pirkiniams pinigų užtenka, Juk nebeperku bandelių.

Scroll to Top