autodalys klaipeda

Automobilių sportas, arba DRIFT ir DRAG

Nišinis, tačiau daugybę vyrų visame pasaulyje užbūręs sportas – automobiliai. Taip, vienas iš variantų yra automobilių lenktynės ar kartingai, tačiau kaip to alternatyva vis labiau populiarėja automobilių DRIFT’ai ir DRAG’AI. Kas tai yra, kaip su tuo susijęs Lietuvos uostamiestis – Klaipėda – ir kokios auto detalės dažniausiai keičiamos dalyvaujant tokiose lenktynėse?

Tikrieji automanai labai juokėsi, kai išgirdo kad DRIFT’us valstybinė lietuvių kalbos komisija pasiūlė vadinti šonaslydžiu. O ką iš tikrųjų reiškia tas DRIFT’as? Kaip teigia Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) atstovai, šonaslydžiu siūlomas vadinti automobilių sportas yra gatvės lenktynių atmaina, kurios esmė – greitai važiuojančio automobilio pasukimas taip, kad ratais ant važiuojamosios dangos būtų nubrėžtos padangos žymės, DRIFT’erių vadinamos saulutėmis.

Šonaslydis, arba DRIFT’as, sąlyginai dar labai jaunas sportas. Paprastoms gatvės lenktynėms tapus šonaslydžio pagrindu, vis daugiau žmonių prieš kiek daugiau nei 10 metų pradėjo galvoti, kad tai galėtų tapti legaliu ir oficialiai propaguojamu sportu. O tai, ko labai nori ir stengiesi pasiekti, galiausiai ir pavyksta. Taip atsitiko ir su DRIFT’u. Pirmieji šonaslydžiai mūsų šalyje pasirodė 2003-2004 metais. Tačiau tuo metu internetas dar nebuvo toks populiarus, kad apie DRIFT’o lenktynes sužinotų masės. Taigi, patys pirmieji važiavimai buvo organizuoti mašinų sporto entuziastų forumuose, klubuose ir pan. Nors šiuo metu automobilių šonaslydžio lenktynės vyksta tiek Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose bei kituose šalies miestuose, iš pat pradžių surengti legalias DRIFT’o lenktynes leido Kauno miesto savivaldybė. Taigi, pradžioje žmonės pažiūrėti, kaip atrodo šonaslydis, galėjo Kauno urmo bazėse esančiose aikštelėse.

DRIFT’o sportu iš pat pradžių rūpintis pradėjo ir rengti „driftingo“ čempionatus ėmėsi organizuoti Tomas Gruzdys, vėliau – „D1Sport“. Ir tik prieš 4 metus, 2012 metais šonaslydis pripažintas kaip oficialus Lietuvos automobilių sporto federacijos narys.

Turint daug arklių galių bei padangas, ko ne kiekvienas automobilis gali dalyvauti DRIFT’e. Žinoma, mašinos detalės ir išpuošimai irgi labai svarbu – jie traukia akį, atkreipia žiūrovų susidomėjimą.

Labai panašus, tačiau kiek kitokios esmės automobilių sportas yra DRAG’as. Šis žodis, nėra oficialus, jis naudojamas jaunimo žargone. Draguoti su automobiliu reiškia aplenkti kitą, šalia važiuojančią mašiną, greičiau ir įspūdingiau. Šio sporto pagrindas irgi gatvės lenktynės. Dar kitaip jos apibūdinamos kaip traukos lenktynės. Bet kuriuo atveju dragėse dalyvaujančios mašinos konkuruoja tarpusavyje ir išbando savo variklio galią. Tačiau priešingai nei DRIFT’ai, DRAG’ai nėra oficialus sportas.

Pastaruoju metu bene populiariausi šonaslydžiai bei drag’ai vyksta Klaipėdoje „Memel Motor Fest“ metu. Iš visos Lietuvos suvažiuojantys automobiliai varžosi tarpusavyje, siekdami įrodyti, kad jų autodalys Klaipėdoje yra geriausios. Bent jau tuo metu. Žinoma, dažnai neišvengiama ir įvairių susidūrimų, gedimų ir mini avarijų. Tačiau, kol aukštos kokybės autodalys Klaipėdoje yra lengvai randamos ir parduodamos gera kaina (o kartais net su ypatinga akcija), tol DRIF’ų ir DRAG’ų metu nebaisu niekas.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt kamtoreikia.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top