Apranga sportui

Kaip išsirinkti sporto aprangą?

Tam, kad gerai jaustumėtės sportuodami, svarbus ne tik tinkamas fizinis pasirengimas ar motyvacija – šiuo atveju svarbu atkreipti dėmesį ir į sporto aprangą. Tinkamai pasirinkta, ji leis jaustis patogiai ir nevaržys judesių – kaip atrasti tokį variantą?

Viskas pirmiausia priklauso nuo to, kur ir kaip planuojate sportuoti, tačiau net ir tuomet, kai dar nesate tiksliai apsisprendęs, arba planuojate išbandyti skirtingas sporto rūšis, galima atrasti universalų variantą, kuris daugiau ar mažiau tiks visais atvejais. Sportui geriausiai tinka prigludusi apranga, tačiau vertėtų atkreipti dėmesį ir į savo figūros tipą – jeigu su aptemptais drabužiais jaučiatės nemaloniai, geriau paieškoti šiek tiek platesnių variantų. Tokia apranga puikiai tiks ir tuomet, kai planuojate lengvesnes treniruotes ar ketinate išbandyti jogą.

Vis dėl to, šiuo klausimu kur kas svarbiau atkreipti dėmesį, kokia medžiaga buvo naudojama sportinės aprangos gamyboje. Rekomenduojama rinktis rūbus, kurie yra pagaminti iš sintetinių audinių – juose lėčiau dauginasi bakterijos, o drabužių priežiūra taip pat nereikalauja papildomo dėmesio. Atkreipkite dėmesį, jog aprangoje būtų kuo mažiau siūlių, sagų ar užtrauktukų – visa tai gali nemaloniai liestis prie kūno ir trukdyti kokybiškam sportui.

Nusprendusiems sportuoti lauko sąlygomis, reikės pasirūpinti ir drabužių sluoksniavimu. Atkreipkite dėmesį, jog sluoksnis, kuris yra arčiau kūno, būtų lengvas, sulaikytų kūno šilumą, sugertų kvapą ir tuo pačiu nevaržytų judesių. Viršutinio sluoksnio pasirinkimas priklauso nuo sezono – vėstant orams nepavyks išvengti striukės ar bliuzono. Tokiu atveju reikėtų rinktis kaip įmanoma lengvesnius rūbus, kurie apsaugotų nuo vėjo ar lietaus. Galiausiai beliks pasirūpinti patogia ir kokybiška sporto avalyne ir nepritrūkti motyvacijos pirmiesiems bandymams – kai spintoje jau bus paruošta nauja sportinė apranga, pasiteisinimų bus dar mažiau.

Scroll to Top