Avalynė sportui

Kaip išsirinkti sporto avalynę?

Kokybiškam sportui reikalinga ir kokybiška avalynė – tik tokiu būdu pavyks ne tik lengviau pasiekti užsibrėžtų tikslų, bet ir išvengti netikėtų traumų. Tai ypač aktualu tuomet, kai kalbama apie bėgimą ar vaikščiojimą – kaip šiais atvejais išsirinkti tinkamiausią avalynę?

Pirmiausia reikėtų pradėti nuo to, kokiai veiklai ieškote sportinės avalynės – renkantis batelius bėgimui, reikėtų atkreipti dėmesį į lankstesnį padą, tuo tarpu vaikščiojimui geriau tiks kietas padas. Surasti tarpinio varianto greičiausiai nepavyks, tad jeigu planuojate domina ir bėgimas, ir vaikščiojimas, geriausia turėti atskiras sportinių batelių poras.

Renkantis tinkamiausią avalynę, susidursite su išties didelių batų pasirinkimu, tad dar vienas svarbus klausimas, kuris palengvins apsisprendimą – kur ir kokiomis sąlygomis planuojate sportuoti. Varžybose geriausiai tiks variantai su itin lengvu ir plonu padu, žiemai vertėtų rinktis batus su protektoriumi, tuo tarpu kasdieniam bėgiojimui reikėtų paieškoti stabilių, amortizaciją suteikiančių sportinių batelių.

Šiuo atveju taip pat ypač svarbus ir patogumo klausimas – su sportine avalyne turite gerai jaustis ne tik treniruotės pradžioje, bet ir jai įpusėjus. Dėl šios priežasties rekomenduojama batus matuotis baigiantis dienai, kadangi koja jau būna šiek tiek pavargusi, tad bus kur kas lengviau nuspėti, kaip su bateliais jausitės bėgdami ar vaikščiodami.

Sportinę avalynę geriausia pirkti specializuotose parduotuvėse – čia ne tik rasite kokybiškas prekes, bet ir sulauksite konsultanto patarimo dėl vienų ar kitų batelių. Šioje vietoje taupyti nereikėtų, kadangi sportinės avalynės kokybė ar žinomas vardas reiškia ne tik patogumą, bet ir atitinkamą apsaugą nuo galimų traumų.

Nepamirškite ir atsinaujinti – teigiama, jog įprastai su viena sportinių batelių pora galima įveikti maždaug šešis šimtus kilometrų, tačiau jeigu tikslių skaičių nesekate, užteks atkreipti dėmesį į tai, kaip stipriai yra susidėvėjęs padas.

Scroll to Top