Rytinės mankštos nauda

Tikriausiai retas iš mūsų, kuris pagalvoja apie rytinę mankštą vos tik atsikelia ryte. Juolab, kad miegoti mėgstame iki paskutinio žadintuvo ir laukti ilgiau nebegalime. Tuomet atsikeliame, susiruošiame į darbą ir lekiame, kartais net pamiršdami pavalgyti pusryčius. Daugeliui toks scenarijus gerai žinomas, tačiau rytinė mankštą išties yra naudinga bei reikalinga mūsų kūnui ir organizmui. Taip, kiekvienam tai asocijuojasi su mokyklos laikais, kuomet ryte tekdavo prieš pamokas prasimankštinti. Tačiau ji labai padėdavo mums greičiau prabusti ir pradėti protinę veiklą.

Rytinė mankšta atėjo iš Kinijos, kadangi kinai ja užsiima jau nuo mažumės. Rytinę mankštą atlieka tiek vaikai, suaugę ar net pagyvenę žmonės ir išties, jie tam turi specialius kambarius, kad visiškoje ramumoje galėtų daryti tempimo pratimus. Neretai tai būna geros nuotaikos ir ilgaamžiškumo šaltinis.

Pratimų darymas ryte yra skirtas ne šiaip sustiprinti raumenis, bet pakrauti organizmą energija. Juk ryte atsikėlę mes dažnai būname mieguisti, nieko nenorintys, iš po nakties neturime jėgų, tad geriausias būdas atsibusti, prasimankštinti ryte. Tačiau daugelis mano, kad vakare sportuoti yra daug geriau nei ryte, tačiau tai netiesa, kadangi vakare mūsų kūnui po ilgos dienos reikia tik poilsio bei ramybės. Sportas vakare kelia kraujospūdį, įsitempia raumenys, dėl šios priežasties gali sutrikti miegas.

Tačiau didelis fizinis krūvis ryte taip pat nėra į naudą. Geriau nepersistengti, o prabudus užtenka pasitiesus jogos kilimėlį padaryti tempimo pratimus bei trumpus pratimus skirtus širdžiai. Taip kūnas atsibunda be jokio papildomo streso organizmui. Jei ryte persitempiama, yra tikimybę dienos bėgyje jausti kraujo spaudimo pakilimą.

Tęsinį skaitykite: ƒ„Rytinės mankštos nauda (2 dalis)“

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt kamtoreikia.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top