Priklausomybė nuo sporto lažybų

Lietuvoje atsirado nauja sporto lažybų tendencija, žmonės tampa tokie azartiški šiai veiklai, kad neretai paverčia tai savo darbu. O tuo metu, lažybų bendrovės lobsta iš azarto pagautų žmonių, kuria naujus lošimo namus, o dabar žaisti galima net neišėjus iš namų, tiesiog reikia turėti banko sąskaitą ir internetą. Pastaruoju metu pastebima, kad patys lažybų organizatoriai investuoja daugiau į reklamą ir to pasekmė — vis daugiau žmonių susižavi greitai gaunamais, tačiau taip pat greitai pralošiamais pinigais. Kuo labiau auga azartas, tuo didesnė tikimybė įsitraukti į lažybų verslą ir tapti priklausomu.

Vieni pabandę nors kartą ar du statyti lažybose pralaimi arba laimi, tačiau supratę, kad tai laiko švaistymas ir kad retai sėkmė aplanko, tiesiog nusprendžia to nebedaryti. Antri įsisuka į lažybų liūną, tai tampa lyg kokiu narkotiku ir jie retai supranta, kad pralošia žymiai daugiau nei laimi. Tačiau yra ir trečia asmenų grupė, kurie sėkmingai iš to gyvena ir tai tampa netgi vieninteliu pragyvenimo šaltiniu, kadangi statoma toje srityje į kurią labiausiai įsigilinama bei naudojama logiška strategija.

Tačiau iš lažybų liūno yra itin sunku išsikapstyti, tai tampa priklausomybė ir vienintelis būdas sustabdyti tokį elgesį, tiesiog gydytis. Kadangi nukenčia ne tik finansai, bet ir ryšiai, bendravimas su artimaisiais. Žmogus pradeda nesuvokti kokiame laike gyvena, kad reikia pavalgyti ar bendrauti su savo šeima, vaikais. Todėl apie pavojų ir priklausomybę reikia pradėti kalbėti artimiesiems, tik be jokių konfliktų ar drastišku veiksmų, naudojant smurtą, medikamentus. Vėliau įtikinti žmogų, kuris yra įklimpęs į tokį lažybų liūną pasiūlyti specialistų pagalbą, psichologų, kurie kasdien susiduria su tokiais žmonėmis bei jiems padeda.

Svarbu tik kalbėti apie problemą, jos neslėpti ir nekentėti. Tik veiksmų ėmimasis gali privesti prie teigiamų rezultatų, norint išvaduoti save ar artimą žmogų nuo priklausomybės sporto lažybose.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt kamtoreikia.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top