Longboardai. Kokį stilių pasirinkti ​?

Šiomis dienomis yra madinga užsiimti kokiu nors aktyviu laisvalaikiu. Teigiama, kad tai ne tik smagus laiko praleidimas, bet ir didžiulė nauda sveikatai. Tokį mastymą po truputį į visuomene atneša jaunoji karta. Ir tai yra išties puiku, nes aktyvus laisvalaikis tai kelias į gerą savijautą. Tačiau, kai kurie žmonės susiduria su tuo, kad nežino, koks aktyvus laisvalaikis galėtų jiems patikti. Vieno ar kito dalyko ne nenori bandyti, dėl turimų tam tikrų baimių. Tačiau longboardai – sparčiai populiarėjantis aktyvaus laisvalaikio užsiėmimas. Daugelis išbandęs šį sportą drąsiai rekomenduoja kitiems. Vis dėl to, negalima aklai pirkti ilgalentės, reikia iš pradžių pasidomėti apie jas ir tik tada visiškai apsisprendę įsigyti.
Taigi, pradžiai yra svarbu žinoti, kokie važiavimo stiliai longboardu yra galimi.
Cruising/Carving – pasak šios srities ekspertų, tokiu stiliumi pradeda važinėti visi pradžiamoksliai. Tai yra lengvų manevrų pasivažinėjimas. Dažniausiai toks važiavimo būdas yra naudojamas tiesiog mieste, o longboardas tampa tiesiog transporto priemone.
Dancing – toks važiavimo stilius skirtas jau išties pažengusiems. Jo metu yra daromi įvairūs triukai: su lenta pašokama, ant jos vaikštoma, bandoma staigiai apsisukti, važiuojama sukryžiavus kojas ir t.t. Tinka viskas, kas neprimena ramaus važiavimo. Kiekvienas šio sporto mėgėjas gali sugalvoti po jo firminį manevrą.
Freestyle – toks stilius yra atmaina to, kas daroma su paprasta riedlente. Šiuo atveju tai yra sunkiau, nes pats longboardas yra daug sunkesnis, ilgesnis, platesnis.
Freeride – daugelis šio sporto mėgėjų teigia, kad tai yra pats įdomiausias stilius važinėjant su longboardu. Juo metu nuo stačios nuokalnės yra greitai važiuojama ir tada pasilenkus kartu slystama su ilgalente. Žmogus ranka liečia žemę, taip išlaikydamas pusiausvyrą. Tokio manevro metu, ypatingai svarbios yra tam specialiai skirtos pirštinės, kurios delno vietoje turi specialias plastikines plokšteles. Jos apsaugo sportininko rankas nuo galimų traumų.
Downhill – toks stiliaus tipas yra įvardijamas kaip vienas iš pavojingiausių. Jo metu keli sportininkai trasoje lenktyniauja tarpusavyje, kuris pirmas pasieks finišą. Tokių lenktynių metu yra pasiekiamas didžiulis greitis, posūkio metu yra stabdoma su rankomis.
Taigi, pasirinkti galima labiausiai jums patinkantį stilių ir stengtis jį praktikuoti. Tačiau vis tiek yra rekomenduojama pradėti nuo lengviausių, elementariausių. Ir be abejonės, nesvarbu koks stilius jums yra prie širdies, visuomet pačios svarbiausios išlieka apsaugos. Nepamirškite jų! O įsigyti savo pirmąjį longboardą galite: https://www.tripshop.lt/

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt kamtoreikia.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top