Sveika mityba ar efektyvus sportas?

Daugelis šiais laikais rūpinasi savo išvaizda ir nori atrodyti geriau. Vieni laikosi dietų, kiti nusprendžia nebevalgyti mėsos ir tapti veganais. Ką daryti geriau, tai yra jūsų pasirinkimas, bet kad ir ką pradėsite – “gera pradžia – pusė darbo”. Taigi, kad ir ką nuspręsite daryti, viskas bus gerai.

Pradžioje stenkitės keisti savo įpročius. Pavyzdžiui, į lėkštę dėtis daugiau daržovių ar atsikėlus rytais išgerti stiklinę vandens su citrina. Tokiu būdu būsite žvalesni ir turėsite daugiau energijos dienos eigoje. Įpročių negalima keisti staiga, viską reikėtų daryti lėtai, savęs nevarginant.

Taip pat labai svarbu neužkandžiauti laisvu metu. Geriau pavalgyti mažais kiekiais ir po 3 valandų vėl valgyti negu valgyti didelėmis porcijomis, bet ilgais laiko intervalais. Naudojantis šiuo metodu, nebesinorės užkandžiauti ir niekada neteks badauti. Jei vis dėlto norėsis užkandžiauti, pasiimkite vaisių, uogų ar vaisių sulčių. Geriau negerti kavos, nes dar labiau norėsis užkandžiauti po jos.

Geriausias būdas ne tik sveikai maitintis, bet ir sutaupyti – gamintis maistą namuose. Namuose gamintas maistas bus šviežesnis bei skanesnis, juolab žinosite, iš ko jis pagamintas. Vasaros metu galima gamintis gamtoje, nusipirkus kamado kepsininę, tai taps įpročiu, o kamado bbq padės atsiskleisti tikram mėsos skoniui. Kamado kepsninės būna labai patogios ir patvarios, taip pat privers išlįsti laukan ir gaminti kartu su šeima ar draugais. Maistas gaminamas lauke visuomet būna skanesnis ir sveikesnis, todėl nereikės galvoti apie gautas papildomas kalorijas, o tik mėgautis draugų kompanija. Įvairių grilių kaina gali varijuoti labai įvairiai, priklausomai nuo pasirinkto dydžio. Gana vidutinio varianto grilio kaina labai priklauso nuo sudedamųjų medžiagų bei kokybės. Šios kamado kepsninės išsilaikys ilgai ir bus patvarios.

Taip pat labai svarbu nepamiršt sporto. Jei sutvarkyta sveika mityba padės atsikratyti kelių kilogramų, sportas padės labiau. Tai gali būti ne būtinai alinantis bėgimas ant takelio ar kita energinga veikla, kuri jums nepatinka. Puikiausias variantas yra susirasti aktyvią veiklą, kuri jums iš tiesų patinka. Pavyzdžiui, šokiai, plaukimas, grupinės treniruotės, lauko tenisas. Stenkitės surasti tai, kas jums iš tiesų patinka.

Taigi, stengiantis atrodyti geriau, reikėtų pradėti nuo sporto bei sveikesnės mitybos. Susitvarkyti mitybą padės gaminimas namuose ir įpročių keitimas, kuris užtikrins, jog neitumėte į restoranus ar greito maisto užkandines.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt kamtoreikia.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top