Sporto nauda

Sportas – vienas iš būdų pamilti save

Neretai gyvenime susiduriame su tokiomis situacijomis, kuriose kiti žmonės yra linkę kalbėti apie nemeilę sau. Ne vienas turi kompleksų, tačiau kai kurių kompleksai užvaldo ne tik visą širdį, bet ir mintis. Nemeilę sau gali jausti kiekvienas, taip pat kiekvienas ją gali nugalėti ir vėl pamilti save iš naujo. Svarbiausia nukreipti savo mintis ir darbus tinkama linkme.

Kaip pamilti save?

Psichologai išskiria daug būdų, kaip galima pamilti save. Pateikiame ir mes keletą patarimų, kaip tai padaryti.

  1. Sportas gali prisidėti prie meilės sau kūrimo. Stipriai išaugęs liekno kūno kultas tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje priveda apvalesnių formų moteris prie nemeilės sau. Būtent sportuodamos ir tinkamai besimaitindamos apkūnios moterys gali vėl pamilti save. Nes sveika gyvensena, kasdien įveikiamos vis sudėtingesnės užduotys ir matomi rezultatai gali vėl kiekvienam priminti, kodėl jis yra puikus ir kodėl turėtų jį turėtų mylėti ne tik kiti, bet ir kaip svarbu mylėti pačiam save.
  2. Išgirskite save. Ne vieno žmogaus siekis būna atitikti kažkokį susikurtą savo galvoje idealą. Tačiau girdėkite save, juk idealių žmonių nebūna. Kiekvienas žmogus gali būti „netobulas“, bet kartu ir tobulas sau pačiam. Juk svarbiausia mylėti save ir tada tiek sau, tiek kitam atrodysi toks, koks ir turi būti. Turėti trūkumų yra normalu, o gyvenimas tam ir skirtas, kad tuos trūkumus kiekvienas galėtų ištaisyti ir juo paversti privalumais.
  3. Pakeiskite išvaizdą. Jeigu negalite pamilti savęs todėl, kad kažkas nepatinka jūsų išvaizdoje – keiskite ją. Juk savo vidaus negalėsi pamilti tol, kol nebūsite patenkinti ir išore. Siekite „tobulos“ išvaizdos pradėdami nuo drabužių ar šukuosenos atsinaujinimo. Nepamirškite, kad išvaizda yra ne viskas, todėl nedarykite to maniakiškai. Pamilti save bus lengviau iš anksto nubrėžus tam tikras ribas.
  4. Pasistenkite, kad jus palaikytų aplinkiniai. Aplinkinių, jums svarbių žmonių palaikymas yra vienas iš būdų, kaip pamilti save. Norėdami, kad aplinkiniai jus mylėtų, padarykite jiems kažką malonaus, parodykite, kaip jie jums rūpi. Žmonės jums bus dėkingi, todėl galėsite džiaugtis savo pasiekimais ir tai bus svarbus žingsnis, padėsiantis puoselėti meilę sau.
manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt kamtoreikia.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top