dviratis mieste

6 patarimai, kaip išsirinkti dviratį kelionėms mieste

Šiltuoju metų periodu daugeliui kyla noras palikti automobilį namuose ir išbandyti kitas, saulėtais orais mėgautis leidžiančias transporto priemones. Šiais laikais tikrai turime iš ko pasirinkti: norintiems naujovių ir daugiau adrenalino patinka riedučiai ar paspirtukai, tuo tarpu kiti vis dar lieka ištikimi dviračiams. Būtent šios transporto priemonės pasirinkimo procese sukelia daugiausiai klausimų – ypač tuomet, jei dviratis bus naudojamas miesto gatvėse. Į ką tuomet vertėtų atkreipti dėmesį?

  1. Pagalvokite, kaip ir kur dažniausiai važinėsite. Tam, kad lengviau sektųsi apgalvoti kitus aspektus, pirmiausia turėtumėte apgalvoti, ko tikitės iš naujosios transporto priemonės ir kaip dažnai ja naudositės. Važiuosite tik miesto gatvėmis, ar kartais leisitės ir į tolimesnius žygius? Keliausite į darbą ir atgal, o gal dviratį pasiliksite tik savaitės pabaigai? Nuo visų šių atsakymų priklausys tolimesni apsisprendimai, kuriuos aptarsime toliau.
  2. Pasirinkite dviračio tipą. Būtų logiška, jei kelionėms mieste rinktumėtės miesto dviratį, tačiau neskubėkite priimti tokio sprendimo – ypač tuomet, jei šią transporto priemonę ketinate pasitelkti ne tik kelionėms į darbą. Miesto dviračiai yra labai patogūs: galėsite sėdėti pakankamai komfortiškoje, puikų matomumą užtikrinančioje padėtyje, nesunkiai jį suvaldysite, tačiau jei nuspręsite leistis į ilgesnį žygį, gali pritrukti pavarų. Tai pajusite kiekvieną kartą, kai nuspręsite kilti į kalną.

Kelionėms mieste nerekomenduotinas kalnų dviratis, kuris yra visiška prieš tai minėtos transporto priemonės priešingybė, tačiau jei ieškote universalesnės transporto priemonės, pravartu rinktis turistinio dviračio tipą. Tokie modeliai nesukels problemų ir tuomet, kai reikės manevringumo, ir puikiai tiks tais atvejais, kai nuspręsite išbandyti ir ne tokius komfortiškus miško kelius.

  1. Pirmenybę teikite plieniniam rėmui.Nors aliuminiai rėmai šiek tiek lengvesni, neapsigaukite – kai teks važiuoti per duobes (kurių miesto gatvėse tikrai nestinga), kur kas labiau pajausite visas nemalonias vibracijas. Tuo tarpu plieninė konstrukcija dėl savo tvarumo galės geriau „sugerti“ visus smūgius – dėl to Jūsų kelionės taps gerokai komfortiškesnės.
  2. Atkreipkite dėmesį į gamintojo rekomendacijas.Dėl spartaus gyvenimo tempo, dviračiai internetuperkami vis dažniau, tačiau tuomet iškyla klausimų, kaip šią transporto priemonę būtų galima „pasimatuoti“. Tai daug lengviau, nei galėtumėte įsivaizduoti: jei rinkdamiesi dviratį atkreipsite dėmesį, kokiems ūgio intervalams jis pritaikytas, niekuomet nereikės gailėtis dėl savo pasirinkimo. Žinoma, nereiškia, kad su kitokiu dviračiu Jums važiuoti nebepavyks, tačiau komfortas bus gerokai mažesnis.
  3. Apsispręskite dėl biudžeto. Priklausomai nuo tipo, rėmo tvirtumo, gamintojo, pavarų skaičiaus ir kitų panašių niuansų, ženkliai skiriasi dviračių kainos, todėl turėtumėte iš anksto nuspręsti, kiek investuosite į šį pirkinį. Apsispręsti padės pirmojo punkto atsakymai: jei dviratis bus naudojamas retai pramogai, tikėtina, jog norėsis išleisti mažiau, tačiau jeigu kasdien ketinate juo pakeisti automobilį, atitinkamai verta pagalvoti ir apie kiek daugiau kainuojantį komfortą. Įvairių tipų dviračiai gera kaina parduodami Pigu.ltel. parduotuvėje.
  4. Pasirinkite dviračio stilių. Galbūt šis aspektas nebus aktualus kiekvienam, tačiau nemažai daliai žmonių dviratis tampa ir savotiška įvaizdžio detale, todėl verta pagalvoti ir apie jo spalvą bei stilių. Šios transporto priemonės gali būti tiek elegantiškos, tiek labai žaismingos – pagalvokite, koks dizainas Jums leistų jaustis savimi.

Apgalvoję visus šiuos niuansus, nesunkiai nuspręsite, koks dviratis miesto kelionėms tiktų labiausiai. Nepamirškite ir papildomų aksesuarų: tuomet išvykos bus ne tik smagios, bet ir saugios!

Scroll to Top