Minkštas kamuoliukų baseinas – ugdymuisi ir lavinimuisi

Šiais laikais pedagogai ir pediatrai labai dažnai akcentuoja tėvelių indėlį į vaiko mąstymo vystymąsi. Kuo daugiau dėmesio tėveliai skiria – tuo vaikas dažniausiai greičiau auga ir tai labai puikiai atsispindi jo gebėjimuose.

Žinoma, tad ugdymas nereiškia, kad svarbu nuo ryto iki vakaro skaityti knygas. Šiuo metu prekybos centruose galima rasti labai daug įvairiausių žaisliukų, kurie skirti ne tik smagiam laiko praleidimui, tačiau taip pat ir mokymuisi. Vienas tokių yra minkštas kamuoliukų baseinas, kuris yra tikrai ne tik smagi pramoga.

Spalvų magija, kuri lavina

Psichologai teigia, kad vaikystės metu labai svarbu, kad vaiką suptų kuo pozityvesnė aplinka. Paprasčiausiai spalvos teigiamai veikia vaiko psichiką, padeda jam matyti  kur kas pozityvesnį pasaulį ir tuo pačiu justi draugiškesnę aplinką. Žinoma, kamuoliukai gali būti labai skirtingų spalvų ir kartais tėveliai renkasi tamsesnius atspalvius, kadangi jie gražiau dera kambaryje. Tai irgi neblogas pasirinkimas, nes svarbiausia, kad matosi, jog spalvos turi daug atspalvių.

Pažinkite formas ir medžiagas

Vaikas mokosi per aplinką ir kiekvienas prisilietimas prie daiktų jam yra labai svarbus. Štai todėl kamuoliukų lietimas yra ne tik malonus, tačiau ir lavina vaiko pažinimą, juolab, per formas jis jaučia pasaulį. Nors kamuoliukai yra skirtingo dydžio, tačiau į rankas paimti galima skirtingą kiekį. Būtent tai ir lavina vaiko suvokimą apie aplinką ir tai, kokia ji gali būti įvairi.

Pramoga – kiekvieno namuose

Kadangi tokio tipo baseinai ir patys kamuoliukai nėra brangūs – šio tipo pramoga gali būti kiekvieno namuose. Nereikia eiti į specialius centrus, kadangi mėgautis žaidimais vaikas gali paprasčiausiai pietų pertraukos metu. Juolab, dažnas tėvelis patvirtina, kad tai labai patogus vaiko nuraminimo būdas, kadangi mažieji labai ilgai žaidžia, jiems nereikia aplinkinių pagalbos, jie susikoncentruoja ties kamuoliukais, o baseinas suteikia papildomą apsaugą.

Minkštas kamuoliukų baseinas – visapusiškai Jūsų vaiką ugdanti veikla. Išbandykite ir suteikite galimybę vaikui mokytis net ir per žaidimus.

 

Scroll to Top