Plaukimas baidarėmis: aktyvi pramoga, kurią būtina išbandyti

Lietuva garsėja daugybe upių ir ežerų, todėl ji yra puiki vieta pasiplaukiojimui baidarėmis. Šią pramogą  galima derinti su mėgstama veikla, pavyzdžiui, žygiais, laukinės gamtos stebėjimu ar stovyklavimu nepamirštamoms, linksmoms atostogoms.

Pasiplaukioti šia transporto priemone mėgsta tiek vaikai, tiek suaugę, nes tai nesudėtinga ir daug malonumo teikianti pramoga. Plaukdami baidarėmis turite prieigą prie vietų, kurios kitiems yra nepasiekiamos.

Baidarių sportas

Baidarių ir kanojų irklavimas taip pat yra įtrauktas į vasaros olimpines žaidynes. Baidarių ir kanojų irklavimo sprinto varžybos vykdomos stovinčiame vandenyje – ežeruose, kanaluose ir panašiai, o slalomo varžybos sudėtingose vandens trasose. Todėl drąsiai galima teigti, jog baidarių sportas yra universalus: jį renkasi tiek profesionalūs sportininkai, norėdami išlaikyti puikų fizinį pasirengimą, tiek šeimos su mažais vaikais, tiek vyresnių klasių moksleiviai ar net įvairios įmonės, norėdamos smagiai praleisti laiką ne oficialioje aplinkoje.

Komandinis darbas

Beje ši pramoga tampa puikia komunikacijos ugdymo bei vadinamojo komandos formavimo (ang. teambuilding) priemone. Dažnai pasitelkiama renginių organizavimo įmonė, kuri paruošia užduotis ir rengia greičiausiųjų apdovanojimus.

Nauda kūnui

Dažnai plaukimas būna ne tik irstymasis vandeniu, bet ir emocinis atsipalaidavimas pokalbiuose su kolegomis, kurie tampa nuoširdesni ir atviresni. Dar vienas plaukimo baidarėmis privalumas yra tiesioginė nauda sveikatai. Fizinis aktyvumas mažina nerimą, gerina nuotaiką, gerina miego kokybę, padeda kovojant prieš depresiją ir liūdesį. Taisyklingai irkluojant dirba visas kūnas. Išmanant plaukimo bei irklavimo metodikas, šiuo sportu galima suformuoti sveiką bei atletišką kūną.

 

Daugiau informacijos apie baidarių nuomą ir pramogas galima paskaityti apsilankius – Vilniaus baidarės.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt kamtoreikia.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top