mitybos planas iliustracija

Kaip pasidaryti mitybos planą?

Nusprendėte, kad norite pasirūpinti savo mityba ir numesti kelis kilogramus svorio ar šiaip sveikiau gyventi? Puiku, mes jums padėsime rasti patikimus būdus kaip susidėlioti savo mitybos planą be jokių vaikščiojimų pas dietologus. Aišku, dietologai yra savo srities ekspertai ir gali jums padėti sutaupyti daug laiko, bet jei norite sužinoti daugiau apie sveiką mitybą patys, reikia pasirūpinti efektyviais patarimais kaip pasidaryti savo mitybos planą.

Sveikos mitybos knygos dietai palaikyti

Bene efektyviausias žinių šaltinis dietai palaikyti – sveikos mitybos knygos. Ir net ne tik dietai – šiais laikais gausu lietuviškai parašytų ar išverstų knygų itin įvairiais klausimais nuo dietos laikymosi, iki mitybos planavimo sportuojant. Taip pat yra nemažai sveikos mitybos knygų apie tai, kaip natūraliai stiprinti imunitetą ligoms pritaikant laiko išbandytus mitybos plano sudarymo metodus. Knygose galite sužinoti daug bendrinės informacijos apie tai, kokius patiekalus derėtų valgyti. Jeigu jums reikia mitybos plano dietos tikslais – reikės vengti angliavandenių ir miltinių patiekalų, vaisvandenių su cukrumi, tad patiekalų pasirinkimas turi būti sudarytas iš žuvies ar liesos mėsos, be jokių džiūvėsėlių ant paviršiaus, su virtomis ar garuose apdorotomis daržovėmis Tiems, kas sportuoja ir nori užsiauginti didesnę raumenų masę, reikės ieškoti knygų, kuriuose gausu receptų iš baltymais turtingų produktų – jogurto, vištienos, kalakutienos. Ir, itin svarbu pasidomėti apie kalorijų skaičiavimą ir tinkamų maisto papildų vartojimą, kurie užtikrins, kad sunkus darbas nenueitų veltui.

Resursai internete

Po to, kai perskaitėte jūsų tikslams aktualią knygą, galite pasidomėti mitybos planų sudarymu. Greita paieška Google anglų ar lietuvių kalba jums išmes naudingus puslapius, kurie padės toliau dėliotis mitybos planą pagal kokį nors šabloną. Tačiau nepriklausomai nuo šablono, keli patarimai galioja visiems mitybos planams. Bene svarbiausias patarimas – skaičiuoti kalorijas gaminant. Nors to padaryti 100% tiksliai ir neįmanoma, bet bent žinosite apytiksliai kiek jau suvalgėte ir kiek dar galite sau leisti. Kitas patarimas – susidėlioti ne per griežtą mitybos planą, įterpti bent vieną dieną kas savaitę ir dvi, kurios metu galite pasidžiaugti mylimais patiekalais – suvalgyti picos gabaliuką ar mažą burgerį. Tokiu atveju laikytis mitybos plano bus paprasčiau, kai bus ko laukti.

Scroll to Top