Termometrai: į ką svarbu atkreipti dėmesį renkantis?

Pakilusi kūno temperatūra gali būti rimtas signalas apie tai, kad mūsų organizme prasidėjo tam tikri uždegiminiai procesai ir būtina kuo greičiau imtis veiksmų pasikeitusiai situacijai išspręsti. Tačiau tam, kad galėtumėte sužinoti apie kūno temperatūros pokyčius, tam reikalingi ir specialūs prietaisai – termometrai. Šiandien jie sudaro ypač didelį pasirinkimą, tad, tam, kad išsirinktumėte idealiai jūsų poreikius bei lūkesčius pateisinantį, svarbu įvertinti ir kelias detales. 

Per kiek laiko pamatuojama temperatūra?

Skirtingi termometrai leidžia per skirtingą laiko tarpą sužinoti, kokia yra jūsų kūno temperatūra. Ir, jei suaugusieji turi daugiau kantrybės ir gali tikrai ne vieną minutę išbūti ramybės būsenoje, tai kūdikiams bei vaikams tai gali tapti ypač sunkiai įveikiamu iššūkiu. Kita vertus, ši aplinkybė tikrai neturėtų apsunkinti kūno temperatūros matavimo proceso – tereikia įsigyti termometrą, kuriuo vos per 1 s galėtumėte išmatuotu kūno temperatūrą.

Kiek matavimų siekia atmintis?

Karščiavimui užsitęsus ilgiau nei vieną dieną, būtina akyla sekti temperatūros pokyčius. Tačiau, jei temperatūra matuojama kas kelias valandas, po kurio laiko gali būti sudėtinga įsiminti matavimų rezultatus. Tačiau to juk ir nebūtina daryti – tegu tai už jus daro termometras. Taip ir bus, jei pasirinksite prietaisą, kuris išsaugo informaciją apie matavimus. 

Taigi, termometrams sudarant labai didelį pasirinkimą, vertėtų atkreipti dėmesį į kai kurias detales. Pavyzdžiui, jei auginate kūdikį ar mažametį vaiką, pirmenybę derėtų teikti termometrui, kuriuo naudojantis, temperatūra būtų išmatuojama vos per 1 sekundę – būsite tikri, kad jūsų atžaloms tikrai pakaks kantrybės. Taip pat puikiu pasirinkimu taps ir termometrus, išsaugantis matavimų duomenis, tik nereikėtų pamiršti, kad atmintis gali būti labai skirtinga, tad, kuo daugiau matavimų rezultatų bus išsaugoma, tuo geriau. Na, o, jei ieškote,  kur įsigyti aukštos kokybės termometrų patraukliomis kainomis, tiesiog užsukite į https://biomed.lt/lt/53-termometrai

Scroll to Top