Kaip įsirengti sporto salę namuose?

Ar jums patinka sportuoti namuose? Svarstote, kaip įsirengti namuose vietą, kurioje galėtumėte sportuoti? Rinkoje yra daug prekių, kurios puikiai tinka fiziniam lavinimui namuose. Tik kurias pasirinkti savo namų sporto salei? Kaip pasiruošti vietą, kurioje sportuosite? Apie tai ir bus šis straipsnis.

Ar verta kurti sporto salę namuose?

Sporto salė namuose yra puiki fizinio aktyvumo motyvacija. Tai nebūtinai turi būti brangi investicija – su daugybe profesionalių treniruoklių, kokius galite rasti viešoje sporto salėje. Ji gali būti labiau pritaikyta individualiems poreikiams, t. y., tik jūsų poreikiams. Tai labai didelis pliusas, nes galite susikurti tokio tipo treniruoklių salę, kuri tiks konkretiems pratimams ar treniruočių tikslams, kurių norite pasiekti jūs.

Jau seniai žinoma, kad fizinis aktyvumas gali teigiamai paveikti jūsų savijautą ir pagerinti jūsų sveikatą. Įvairius pratimus galima atlikti ne tik tradicinėje sporto salėje ar lauke, bet ir namuose. Šio tipo treniruotes galima pritaikyti pagal jūsų sugebėjimus ir norą. Pratimų, kuriuos galima atlikti patogiai namuose, pasirinkimas yra didžiulis ir verta tuo pasinaudoti. Tokiu būdu sutaupysite laiko, nes nereikės niekur toli keliauti, o svarbiausia – sutaupysite daug pinigų, nes namuose įrengta treniruočių vieta nieko nekainuoja.

Kokie prietaisai ir įranga gali būti naudojami kuriant namų sporto salę?

  • Mankštos (jogos) kilimėlis. Kilimėlis yra must have prekė, kurią turite įsigyti norėdami sportuoti namuose. Šis daiktas puikiai tiks žmonėms, kurie nori jaustis patogiai atliekant įvairius fizinius pratimus. Kilimėlis suteikia stabilumo treniruotės metu, todėl nereikės baimintis dėl paslydimo ant grindų. Taip pat mankštos, dar vadinamas, jogos kilimėlis puikiai tiks tempimo ir apšilimo pratimams atlikti.
  • Mankštos juostos/gumos. Šios juostos/gumos yra skirtos įvairioms treniruotėms namuose ir gali padėti formuoti jūsų kūną. Gumos pagamintos iš patvarios ir lanksčios medžiagos. Paprastai jos skiriasi savo intensyvumu, todėl rekomenduojama turėti keletą skirtingo lygio intensyvumo juostų, kurias lengvai pritaikysite atskiroms kūno dalims treniruoti.
  • Bėgimo takelis. Tai elektrinis prietaisas, kuris puikiai tiks, jei norite pagerinti savo fizinę būklę ir mėgstate dinamines treniruotes. Tai labai geras sprendimas žmonėms, kurie mėgsta bėgioti, tačiau ne visada turi galimybę nuvykti į gamtą ar stadioną. Su tokiu treniruokliu galite patobulinti blauzdų, šlaunų ir sėdmenų raumenis. Šis variantas skirtas tiems, kurie yra pasiruošę skirti didesnę pinigų dalį sporto salei namuose įsirengti, kadangi kaip ir bet kuris elektrinis prietaisas, o dar ir treniruoklis, turi savo kainą.
  • Treniruoklis. Tai prietaisas, apjungiantis dviračio, bėgimo takelio ir steperio savybes. Tai gali būti puiki ir efektyvi pagalba gerinant fizinį pasirengimą.
  • Gimnastikos kamuolys. Šis pirkinys bus puikus pasirinkimas, kai ateis laikas pratempti sunkiai dirbusias raumenų grupes po sunkių pratimų. Jis taip pat gali būti tinkamas laikysenos defektams koreguoti ir pusiausvyros pojūčiui gerinti.
  • Šokinėjimo virvė. Tai įranga, su kuria galite efektyviai pagerinti fizinę būklę ir formuoti savo kūną. Be to, ji pagerins motorinę koordinaciją.

Kuri vieta namuose yra geriausia sportui?

Dažniausiai žmonės sporto salę namuose įsirengia rūsiuose arba cokoliniuose namo aukštuose, nes būtent ten turi daugiausia laisvos ir nenaudojamos vietos. Tačiau ir kitos namo erdvės tam puikiai tinka.

Jei turite lauko terasą, tai nuostabi galimybė sportuoti lauke. Tačiau tokia vieta turi būti neslidi, kad išvengtumėte galimų traumų treniruočių metu. Lauko terasa iš WPC lentų bus ideali vieta sportui, kadangi šių lentų viena iš nepaprastų savybių yra neslidumas. Be to, tai atsparios drėgmei lentos, todėl laikomas vienu geriausių sprendimų, įsirengiant lauko terasas ar kitas vietas, esančias lauke ar prie drėgnų vietų, tokių kaip baseinas.

Scroll to Top