Šunų pavadėliai – aktyviems ir tingiems

Pavadėlis yra ne tik grožio aksesuaras, bet ir dresavimo įrankis, kurį pasitelkus, galime išmokyti savo augintinį daug naujų triukų ar kaip reikia paklusti savo šeimininkui. Taip pat pavadėlis su antkakliu užtikrina saugumą pasivaikščiojimo metu, kuomet aplink yra daug šunų ar nepažįstamų žmonių. Išrinkti pavadėlį nėra taip lengva, kaip galėtų pasirodyti, nes yra labai daug spalvų, dydžių, ilgių medžiagų ir dizainų pavadėlių. Taip pat reikia ir atkreipti dėmesį, kur bus naudojamas pavadėlis, ar lauke vaikščioti, ar skirtas šunų parodai. Jei norite kokybiškų ir patvarių pavadėlių užsukite čia: https://www.alphazoo.lt/produkto-kategorija/sunims/pavadeliai-antkakliai-petnesos/pavadeliai-/.

Aptarkime pavadėlių tipus:

  • Standartinis pavadėlis yra dažniausiai naudojamas ir populiariausias pavadėlių rinkoje dėl savo patogumų, net jo pavadinimas nurodo, kad jis tinkamas visur, visiems ir visada. Žinoma, jis yra įvairių dydžių, o jo ilgis gali būti nuo vieno iki trijų metrų ilgio. Šis pavadėlis šunims skirtas pasivaikščiojimams su augintiniu lauke.
  • Standartinis trumpas šuns pavadėlis skirtas mažiems ir smulkiems šunims, kai norime, kad augintinis išmoktų ir priprastų niekur nebėgti ir eiti šalia šeimininko, jog laikui bėgant pavadėlio nereikėtų ir šuo galėtų vaikščioti palaidas.
  • Standartinis ilgas yra itin ilgas pavadėlis, jis tinka, jei norite augintiniui suteikti daugiau laisvės, jis yra nuo trijų metrų ilgio ir dar ilgesnis, jog šuo galėtų lakstyti lyg laisvas, tik su šeimininko kontrole. Šis pavadėlis gali padėti išmokyti augintinį atlikti kelis veiksmus, tokius kaip parbėgti pas šeimininką, atnešti, paduoti žaisliuką. Puikiai tinka ir pasivaikščiojimams miškuose, kad šuo galėtų plačiai bėgioti ir nedingtų iš akių.
  • Automatinis pavadėlis mėgstamas daugumos šunų mylėtojų, nes yra patogus ir kompaktiškas. Jis pats susivynioja savo šniūrą į ritę, esančią pavadėlio viduje. Galima rinktis pavadėlius mažiems ir dideliems šunims, dėl to tinka visiems. Šis pavadėlis tinka pasivaikščiojimui mieste, kuomet, esant poreikiui, galima šunį prisitraukti arčiau savęs. Šuo dažnai jaučiasi lyg laisvas, dėl to pavadėlis yra itin patogus.

Pavadėlis negali būti naudojamas be antkaklio, dėl to reikia įsigyti ir jį. Svarbu, jog antkaklis būtų laisvas, neveržtų, turėtų kabliuką, kuriuo galime prikabinti pavadėlį ir būtų gražus. Patogiausi pavadėliai tik čia. Kiekvienas šeimininkas turi pats išrinkti, koks pavadėlis ir antkaklis tinka jo šuniui, nes jis geriausiai jį pažįsta.

Scroll to Top