Kaip teisingai medituoti

Kaip teisingai medituoti?

Pirmą kartą teisingai ir lengvai išmoksite medituoti namuose, jei tik to norėsite ir stengsitės. Jei esate pradedantysis, galite tai padaryti nuo vienos minutės iki valandos, pagal savo pasirinkimą. Juk pradžia yra visada sunkiausia, bet kaip ir minėjome, užtenka vos vienos minutės gerai ir tinkamai pradžiai. Taip pat galite pasirinkti, ar tai daryti sėdi (labiau rekomenduojama), ar gulėti namuose. Prieš paaiškindama, kaip medituoti, paaiškinsiu labai įdomų dalyką, kuris susijęs su mūsų smegenų funkcionavimu.

Mūsų smegenys turi skirtingas smegenų bangas (gama, beta, alfa, teta ir delta)

Kiekviena iš šių bangų visą laiką patiria smegenis, tačiau kiekviena iš jų linkusi dominuoti tam tikroje sąmonės būsenoje. Daugelis žmonių naudoja meditaciją, kad gautų alfa bangas, o tada paaiškinsiu kodėl.

Smegenų bangos yra:

Gama (100-38 Hz): ši banga atsiranda, kai jaučiate didžiausią stresą ir nerimą. Prisiminkite tuos, kurie ekstremaliose situacijose gauna dalykų, kurie atrodo neįmanomi ir viršija žmogaus galimybes. Pavyzdžiui, motina, kuri gali pakelti automobilį, kad išgelbėtų savo sūnų, arba asmuo, kuris gali šokti į aukštį, kad išvengtų traukinio; tam tikros situacijos, kai įprastomis aplinkybėmis to paties rezultato pasiekti negalima.

Beta (38-15 Hz): Tai normali mūsų sąmonės būsena. Šioje būsenoje mes naudojame logiką ir analizę, kad veiktume ir mąstytume racionaliai. Tai proto būsena. Alfa (14-8 Hz): yra pusiaukelė sąmonės ir pasąmonės būsena (tarp Beta ir Theta) ir būdas pasiekti gilų sąmonės būseną. Jai būdinga rami ir rami sąmonės būsena. Šį dažnį įvedame, kai svajojame ir atsipalaidavome. Tai yra tokia būsena, kai pasiekiame informaciją iš mūsų pasąmonės ir vystome intuiciją, kūrybiškumą, naujas idėjas ir netgi apšvietimą.

Meditacija nukelia į tokią būseną ir suteikia įkvėpimo

Daugelis pasaulinio garso asmenybių, tokių kaip Albertas Einšteinas ir Thomas Edisonas, savo mintimis ir teorijomis išaiškino šioje alfa mąstymo būsenoje, kurios jie negali pasiekti esant normaliai sąmonės būsenai. Teta (7–4 Hz): Tai dažnis, kai miegame ir patenkame į greito akių judėjimo fazę. Šioje būsenoje mūsų pasąmonė dominuoja ir mes patenkame į transo būseną. Tai svajonių etapas, apie kurį labiausiai svajojame. Delta (3–0,5 Hz): tai žemiausias smegenų bangų dažnis. Atrodo, kad kai miegame. Šioje bangoje mes neįsivaizduojame, kas vyksta aplink mus. Kaip matėte, meditacija padeda pasiekti tą Alfa įkvėpimo bangą. Kas žino, galbūt praktikuodamas meditaciją, gausite gerą idėją, arba manote, kad tam tikra teorija, kuri veda jus į naują Einšteiną ar naują Edisoną. Be to, meditacija yra naudinga daugeliui kitų dalykų, o svarbiausia yra tai, kad gausite didesnė asmeninė gerovė.

Kas svarbu meditacijai? Ar gali kiekvienas?

Svarbu pasirinkti erdvę, kurioje galite būti vieni ir ramūs. Jūsų kambarys gali būti geriausia vieta. Meditacijos aplinka yra labai asmeniška. Kai kurie žmonės mėgsta sukurti meditacijai skatinančią aplinką, pavyzdžiui, žvakes ar smilkalus. Kiti renkasi daugiau praktiškumo ir šių elementų naudoti nenori. Meditacijos muzika padeda pasiekti didesnę sąmonės būseną dėl dviejų priežasčių. Pirma, muzika siūlo sutelkti dėmesį į tai, kas trukdo jūsų protui klajoti jūsų mintyse. Antroji, meditacinė muzika turi aukštesnę vibraciją nei įprastinė muzika, taigi, jūs gaunate aukštesnę vibracijos būseną. Dažniausias meditacijos pozicijos vaizdas sėdi ant kojų kojomis ant grindų, nugaros tiesiai, rankos pusiau prailgintos, rankos atsidaro, piešia lanką, jungiančią nykščio ir piršto pirštą.

 

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt kamtoreikia.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top