Fitness supplements

Fitneso papildai ir kiti būdai padėti augti raumenims

Fitnesas kitaip dar vadinamas lengvuoju kultūrizmu. Tiesą sakant žodis „fitnesas“ lietuvių kalboje yra nevartotinas tačiau labai paplitęs ir visiems suprantamas terminas. Lengvojo kultūrizmo tikslas – tobulinti kūno linijas, auginti, stiprinti ir išryškinti raumenis bei ugdyti jėgą ir ištvermę. Ar lengvojo kultūrizmo papildai (angl. Fitness Supplements) yra vienintelis būdas padedantis auginti raumenis? Kokie gi tie būdai kuriais galime padėti savo raumenims greičiau augti?

Sąrašą derėtų pradėti nuo pagrindinės sąlygos: treniruotės turi būti nuoseklios, subalansuotos ir reguliarios. Pratimai turėtų būti suplanuoti ir įvairūs, skirti visoms raumenų grupėms. Jei vieną dieną treniruojate tarkim viršutinę kūno dalį, tai kitą treniruotę leiskite jai pailsėti ir treniruokite apatinės kūno dalies raumenis. Taip pat svarbu pakankamai laiko skirti ir kardio treniruotėms, jos padeda greičiau deginti kalorijas, atsikratyti riebalų ir išryškinti raumenis. Naudokite ne tik mažus, bet ir didelius svorius – jie padeda auginti raumenis. Pratimams su sunkiais svoriais skirkite laiko nuo 2 iki 4 kartų per savaitę. Nepervarkite, nes raumenų atsistatymas yra ne ką mažiau svarbus nei pati treniruotė. Tik atsigavę raumenys gali pradėti augti. Todėl svarbu skirti laiko poilsiui ir naudoti sporto papildus po treniruotės, kurie padeda raumenims greičiau atsistatyti. Viena iš galimybių greitesniam raumenų atsistatymui po intensyvių treniruočių – FITMAX linija. Taip pat rekomenduojama naudoti lėtai įsisavinamus lengvojo kultūrizmo papildus (angl. Fitness Supplements) prieš naktį, nes tuomet organizmas ilsisi ir atsikuria. Raumenims augti padeda tokie papildai kaip kreatinas, beta-alaninas, HMB, proteinas ir kt. Dažnai lengvojo kultūrizmo naujokai mano, jog kuo didesnius svorius rinksis, tuo geresnis rezultatas ir tuo greičiau ateis. Tačiau tai klaidingas požiūris. Pratimai su savo kūno svoriu padeda bendram kūno fiziniam pasirengimui, ištvermei, atletiškumui ir raumenų elastingumui. Svarbu gerai apšilti. Geras apšilimas sumažina traumų riziką. Kaip žinia, po traumų reikia nemažai laiko išgijimui ir sugrįžimui į formą. Reabilitacijos metu mes ne tik netobulėjame, bet ir veltui eina mūsų įdėtas darbas, nes nepalaikoma raumenų forma ir fizinis pasirengimas.

Kaip matote, ne vien lengvojo kultūrizmo papildai (angl. Fitness Supplements) padeda raumenims augti. Viskas priklauso nuo visos kultūrizmo disciplinos, rutinos ir maisto bei pratimų balanso.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt kamtoreikia.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top