Sports Supplements

Sporto papildai – jų rūšys

Gyvename sau ramiai, kol neateina pavasaris, tuomet susizgrimbame, jog atėjo laikas prižiūrėti savo kūną: reguliariai sportuoti ir sveikai maitintis. Paprastai žmonės nori minimaliomis pastangomis gauti maksimalius rezultatus. Kai kurie atiduoda visą savo energiją tikėdamiesi rezultatą pasiekti greičiau, tačiau dažnai toks, veržlus kaip vulkanas, energijos pliūpsnis netrukus nurimsta ir tuomet ateina nusivylimas, kad pastangos nuėjo niekais. Svarbu visuomet prisiminti, kad sveika mityba – ne trumpalaikė dieta, o gyvenimo būdas. Lygiai taip pat ir su sportu: judėti reikia visą gyvenimą, o ne fragmentiškai ir nenuosekliai, kai jau darosi sunku lipti laiptais. Paprastai sportininkų profesionalų ir mėgėjų subalansuotą mitybą lydi sporto papildai (angl. Sports Supplements), kurie ypač populiarūs vakarų kultūroje. Taigi, pažvelkime, kokios maisto papildų rūšys yra siūlomos tiems, kurie be sporto papildų neįsivaizduoja subalansuoto, sveiko ir judraus gyvenimo būdo.

Sporto papildai (angl. Sports Supplements) gali būti skirstomi pagal produktą, t. y. jo rūšį, arba pagal jame esančią veikliąją medžiagą.

Pagal produkto rūšį sporto papildus galime rinktis iš: batonėlių, geriamųjų ampulių, kapsulių, miltelių, tablečių ar skysčių, tokių kaip žuvų taukai.

Pagal sporto papildų veikliąją medžiagą maisto papildai grupuojami:
Baltymai (proteinai) – kurie veikia kaip raumenų statybinė medžiaga, apsaugo raumenis nuo katabolizmo (raumeninio audinio pažeidimų ir irimo). Proteinai dar skirstomi į išrūgų baltymus, išrūgų baltymų izoliatą, jautienos baltymus, kiaušinių baltymus, kazeiną, sojos baltymus ir kelių komponentų baltymus. Skiriasi jų pasisavinimo trukmė ir riebalų kiekis. Atsižvelgiant į šias savybes, vieni papildai vartojami prieš treniruotę, o kiti po jos. Greitai pasisavinamas baltyminis maistas vartojami po treniruotės, kad raumenys greičiau atsistatytų, o lėtai pasisavinami baltymai – prieš miegą.
Vitaminai ir mineralai – palaiko bendrą organizmo pusiausvyrą, skatina sveikatą, suteikia energijos, stiprina kaulus ir normalią imuninės sistemos veiklą, padeda lengviau susikaupti ir koncentruoti dėmesį, subalansuoja elektrolitų lygį, pašalina toksinus ir laisvuosius radikalus.
Kreatino produktai – skatina raumenų augimą, jūsų ištvermę, didina treniruočių efektyvumą ir jėgą. Kreatinas rūpinasi, kad organizme būtų pakankamai energiją teikiančios ATP molekulės, kuri yra universalus ląstelių energijos šaltinis.
Beta-Alaninas – skirtas ištvermei gerinti. Treniruotė tampa intensyvesnė, jūs ne taip greitai pavargstate ir tampate produktyvesni. Beta-alaninas rekomenduojamas vartoti kartu su kreatino produktais, nes taip gaunama maksimali subalansuota nauda. Energija + ištvermė = intensyvi treniruotė ir geri rezultatai.
HMB – leucino metabolitas. skirtas auginti raumenų masę. HMB atstato raumenis, slopina raumeninio audinio irimą, jo žalą, padeda auginti liesą raumenų masę, stiprina imuninę sistemą.

Štai kelios pagrindinės sporto papildų (angl. Sports Supplements) rūšys. Žinodami rūšis galite pasirinkti tinkamesnius papildus, kurie padės greičiau pasiekti norimus rezultatus.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt kamtoreikia.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top