Sportinis masažas ir jo nauda

Sportas yra aktyvi fizinė veikla, išjudinanti ne tik kūno raumenis, bet ir sąnarius bei kitas kūno dalis. Todėl, norint sporto metu ir po jo jaustis energingai, rekomenduojama vartoti įvairius maisto papildus, vitaminus. Sportuojant būtina pasirūpinti organizme esančių maistinių medžiagų kompensavimu. Taip pat labai svarbu ir tinkamai pailsėti, leisti savo organizmui, raumenims ir sąnariams atsipalaiduoti. Tad, šiandien vis labiau ima populiarėti sportinis masažas, kurio dėka sportiniai rezultatai siekiami efektyviau.

Tai masažas, skirtas visiems, nors kažkiek užsiimantiems sportine arba fizinio aktyvumo veikla. Ši procedūra taip pat gali būti skiriama ir sunkiai fiziškai judantiems žmonėms. Šis masažas – kiek stipresnis už mums įprastą klasikinį ir itin populiarus tarp aštresnio masažo propaguotojų. Ši procedūra puikiai tinka sportininkams, kenčiantiems dėl raumenyse susikaupusių pieno rūgščių ar skausmo spazmų galūnėse. Taip pat puikiai mažina ir fizinio nuovargio pojūtį, gerina kraujotaką.

Sportinis masažas

Sportinio masažo privalumai

  • Puiki priemonė siekiant išvengti skausmo raumenyse po treniruotės. Paprastai, nesiimant jokių raumenų atpalaidavimo priemonių, per 12-24 val. imamas jausti skausmas įvairiuose kūno raumenyse, o po paros ar dviejų – skausmas pasiekia aukščiausią lygį.
  • Ši masažo rūšis teigiamai veikia ir skatina geresnę kraujotaką bei geresnį limfos darbą. Jaučiamas mažesnis arba visai išnyksta raumenų nuovargis. Masažuojant greičiau atsistato raumenų būklė nei tiesiog ilsintis pasyviai. Sumažinamas skausmas ir galūnių pabrinkimai.
  • Prevencinė žmogaus organizmo priemonė, skatinanti endorfinų išsiskyrimą, veikiančių kaip natūralūs skausmą mažinantys preparatai. Jų dėka gerinama sportuojančio žmogaus nuotaika ir mažinamas nerimas bei skausmas.

Sportinis masažas dažniausiai pasitelkiamas užsiimant šiomis sporto šakomis, kaip krepšinis, golfas ir bėgimas.

  • Bėgimas. Bėgimo metu didžiausias krūvis tenka kojoms, nugarai ir pilvo presui, tad siekiant geresnių bėgimo rezultatų, ypatingai rekomenduojamas kojų masažas.
  • Krepšinis. Sporto šaka – bene populiariausia Lietuvoje. Ne paslaptis, kad krepšininkai patiriama ypač daug traumų nugaros, kojų ir rankų srityse. Tad siekiant sumažinti šių traumų dažnumą, neretai krepšininkams yra atliekamas sportinis masažas.
  • Golfas. Žaidimas, kurio metu jaučiamas viso kūno sąstingis tam, kad smūgis taptų kuo tikslesnis. Tačiau tai nėra gerai, todėl golfo entuziastams taip pat atliekamas šis masažas, siekiant raumenų atsipalaidavimo ir dar geresnių rezultatų.

Galima sakyti, kad sportinis masažas yra neatsiejamas žmonių, užsiimančių sportu, nuolatinis malonus ritualas.

Scroll to Top