sportine avalyne

Kodėl sportuojant svarbu pasirūpinti tinkama avalyne?

Nesvarbu, ar žaidžiate krepšinį, bėgiote ar liejate prakaitą sporto salėje, tam reikalinga ir atitinkama avalynė. Žinoma, visais šiais atvejais pasirenkami sportinio stiliaus batai, tačiau jeigu renkatės paprasčiausius, laisvalaikiui pritaikytus modelius, tikėtina, jog ilgainiui neišvengsite nemalonių padarinių. Kodėl sportinė avalynė turėtų būti pritaikyta atitinkamai sporto šakai?

Mažesnė traumų rizika

Tai – kone pagrindinė priežastis, kodėl svarbu įsigyti sportui pritaikytą avalynę. Net ir tuomet, jei nesate profesionalus sportininkas, tačiau į sporto salę užsukate pakankamai dažnai, ilgainiui galite susidurti su įvairiomis pėdos traumomis. Ir ne tik jos – sportuojant didelis krūvis atitenka keliams, kulkšnims ir visoms kojoms, todėl gali tekti susidurti su įvairiausiais skausmais ir iki šiol nepatirtomis traumomis.

Būtent dėl to reikėtų atsižvelgti į sporto specifiką ir pagal tai pasirinkti avalynę. Pavyzdžiui, sporto klubui geriausiai tiks batai kietesniu kulnu, futbolui verta paieškoti gerą atramą suteikiančios avalynės, o bėgimui labiausiai tinka vidinį paminkštinimą turintys modeliai, kurie gali sumažinti smūgio jėgą. Panašių niuansų yra ir daugiau, tačiau akivaizdu, kad tinkama avalynė yra pirmas žingsnis norint sportuoti ir saugiai, ir teisingai.

Maksimalus komfortas

Sportinė avalynė turi būti ne tik pritaikyta atitinkamai sporto šakai, bet ir patogi Jums – tai ne mažiau svarbus pasirinkimo kriterijus. Intensyviai sportuojant, tenka daug judėti, tad jeigu avėsite per ankštus batus, neišvengsite ne tik treniruotėse lydinčio skausmo, bet ir kur kas rimtesnių problemų. Būtent dėl to itin atsakingai reikėtų rinktis dydį – jei perkate internetu, atkreipkite dėmesį į pėdos matmenis, kadangi skirtingų gamintojų avalynė kartais gali skirtis ir savo dydžiu. Plačią vyriškų sportbačių įvairovę rasite čia: https://pigu.lt/lt/grozis-ir-mada/vyriski-batai-avalyne/sportbaciai.

Efektyvesnės treniruotės

Logiška, kad jausdamiesi maksimaliai patogiai, galime susikoncentruoti į atliekamas užduotis – dėl to neretai pavyksta pasiekti ir kur kas geresnių rezultatų. Dažnai teigiama, kad bėgikams laimėti padeda lengvesnė, gerai kvėpuojanti ir tvirtą atramą suteikianti avalynė, tačiau tokios ypatybės iš esmės praverčia kiekviename sporte. Tikrai nesuklysite, jei pirmenybę teiksite kokybiškoms medžiagoms ir paieškosite lengvesnių sportinių batelių – nustebsite, kaip ženkliai dėl to gali pakisti Jūsų treniruočių produktyvumas. Plačią moteriškų sportbačių įvairovę siūlo Pigu.lt el. parduotuvė – apžiūrėkite ją čia: https://pigu.lt/lt/avalyne/sportiniai-bateliai-batai-kedai.

Apibendrinus galima teigti, jog tinkama sportinė avalynė padės išlikti sveikiems, o sporto metu jaučiamas komfortas užtikrins dar geresnius rezultatus. Tikriausiai sutiksite, jog dėl tokio privalumų sąrašo iš tiesų verta pasistengti! 

Scroll to Top