Sporto nauda sergantiems diabetu

Faktas, kad sportas – sveikata. Fizinis aktyvumas yra stipriai rekomenduojamas ne tik nutukusiems žmonėms, bet ir liekniems – ypač jeigu jie skundžiasi nemiga, depresija. Ne išimtis ir diabetikai. Sergant 2 tipo cukriniu diabetu sportas padeda susigrąžinti ligoniui į rankas kontrolę dėl savo savijautos ir gliukozės kiekio kraujyje. Jeigu esate sergančiųjų diabetu rizikos grupėje, verta išsitirti dėl šios ligos. Gliukozės tyrimo kaina yra nedidelė net ir tiriantis privačiose klinikose, o nemokamai išsitirti galite ir savo poliklinikoje.

Tad grįžtant prie sporto – ištirta, kad esant fiziškai aktyviems mažėja gliukozės kiekis kraujyje, taip pat mažėja arterinis kraujospūdis ir bendrai mažėjanti kūno masė leidžia jaustis geriau ir aktyviau.

Taip pat teigiama, kad net ir maža mankšta, atliekama reguliariai, ilgalaikiu mastu teikia naudos. Tad jei diabetu sergantis žmogus gali sunkiai judėti, tai nereiškia, kad reikalaujama palaikyti itin sunkų ar jam net neįmanomą sporto režimą. Užtenka pasiryžti bent vienai mankštai per dieną.

Apskritai verta išsiugdyti įpročius, kurių dėka net ir specialiai neužsiimdami sportu darysite sau naudą: kai yra galimybė kilti liftu, vis tiek lipkite laiptais, jei parduotuvė ne itin toli, keliaukite į ją pėsčiomis, jei vairuojate automobilį, visuomet jį stovėjimo aikštelėse statykite kuo toliau, kad eitumėte ilgesnį kelio galą. Jei važinėjate autobusu, visada išlipkite viena stotele anksčiau ar toliau ir eikite ilgesnį galą iki namų pėsti.

Būti sveikam nesunku. Gliukozės tyrimo kaina , šiek tiek sveikesnė mityba atsisakant saldumynų, ir pastovus, nebūtinai intensyvus sporto režimas, tikrai nėra daug – o tai turės didelės reikšmės siekiant sveikatos ir norint išvengti diabeto.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt kamtoreikia.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top