Nėščiosios sveikatai praverčia ir sportas

Mitas, kad nėščiajai yra pavojinga sportuoti ir, kad sportas gali pakenkti vaisiui ar pačios motinos sveikatai. Nėščiųjų tyrimai, atliekami mokslininkų, rodo, kad sportas gali padėti ne tik motinai, bet ir vaisiui. Juk lygiai kaip ir nenėščioms moterims yra pavojingas viršsvoris, taip ir nėščiosioms bei jų nešiojamam vaisiui nėra į naudą papildomi kilogramai ir cholesterolis.

Tiesa, sportuoti reikia ne bet kaip. Jei atliekami nėščiųjų tyrimai parodo, kad vaisius yra sveikas, o gimdos ir aplinkinių gimdymui būtinų organų, veikla ir būklė yra stabili, vadinasi, užsidegė žalia šviesa tam tikriems fiziniams pratimams.

Nėščioms moterims geriausia mankštintis nedideliu krūviu. Kineziterapeutai gali geriausiai patarti, kokie pratimai yra tinkamiausi skirtingo nėštumo periodo moterims. Taip pat svarbu sporto režimą nusistatyti pagal tai, ar prieš pastojimą sportuodavote, ar ne.

Nėščiosioms tikrai nepatariame bėgioti ant bėgtakio ar parke. Tai tikrai per didelis stresas jūsų pilvui. Geriausiai nėščios moters organizmą veikia tokios sporto šakos kaip plaukiojimas ir pratimai baseine, šokiai, nėščiųjų joga, pilatesas ar tiesiog mankšta.

Kadangi sportas ne tik nėščiosioms, bet ir visiems žmonėms pakelia nuotaiką, pagerina apskritai viso organizmo tonusą, ir bendrą būklę. Visi girdėję apie nėščiųjų vargus – nugaros skausmus, nemigą, prastą nuotaiką. Sportas visa tai panaikins akimirksniu.

Visgi pratimai vandenyje ar vandens aerobika yra saugiausias ir produktyviausias fizinis užsiėmimas nėščiosioms. Tik pagalvokite – vanduo už jus išlaikys visą kūdikio svorį, kurį paprastai juntate eidama ar stovėdama ant žemės. Vandens pratimai tinka net ir būsimoms mamoms vėlyvame nėštume. Be to, vandenyje mankštintis daug smagiau, o tai teigiamai veikia ne tik moters emocijas, bet ir kūdikio nervinę sistemą.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt kamtoreikia.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top