Vitaminai, reikalingi sportininkams

Kiekvienam sportininkui, kiekvieną savaitę turinčiam ne vieną varginančią treniruotę, būtina susigrąžinti jėgas iš maisto ir sveikos gyvensenos. Natūralu, kad sportui atsidavęs žmogus jau seniai atsisakęs visų žalingų įpročių, tačiau to negana. Su prakaitu ir didele išeikvojama energija yra prarandama daug organizmui naudingų medžiagų, kurias atgal susigrąžinti įmanoma tik maisto papildų ir vitaminų pagalba.

Vitaminas A – tai būtinas kūno gleivinių regeneracijai ir susidarymui vitaminas. Kuris taip pat atsakingas už regėjimą, normalų kaulų, dantų formavimąsi. Šis vitaminas taip pat yra antioksidantas, kurio būtina gauti kiekvienam žmogui. Be vitamino A sportuojantį vargins nuovargis, opelės burnoje, prastas regėjimas.

Vitaminas D – tai bene reikalingiausia medžiaga kaulams bei kraujagyslėms. Tiksliau, jo dėka yra pasisavinamas kalcis, kurio taip reikia kaulams. Jeigu negaunama pakankamai šio vitamino, galima susirgti rachitu, o taip pat susilpnėti raumenys. Dėl šio vitamino trūkumo atliekamas vitamino D testas. Jeigu jaučiate, kad turite problemų su kaulais, vitamino D testas parodys, ar jums trūksta šios medžiagos. O kaip žinia, jos geriausiai galima gauti iš saulės.

Vitaminas E- tai antioksidantas, kuris stiprina mūsų imuninę sistemą, mažina nuovargį, palaiko raumenų darbą.

Vitaminas B turi daug pogrupių, kurių kiekvienas atsakingi už skirtingas kūno funkcijas: nervų sistemos veiklą, imuninę sistemą, odos, nagų ir plaukų gerą būklę, ir dar daugiau

Vitaminas C – mums žinomas kaip antioksidantas, kuris stiprina imunitetą, padeda įsisavinti geležį iš kitų maisto medžiagų, padeda skaidyti cholesterolį.

Be vitaminų sportuojantiems būtina vartoti ir mineralus, kaip kalcis, magnis, kalis, cinkas, geležis. Maisto papildai sportininkams paprastai turi suderintus vitaminų ir mineralų kompleksus, kuriuose vienos medžiagos padeda organizmui įsisavinti kitas.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt kamtoreikia.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top