kapos sportui

Ar breketai, kapos trukdo sportuoti?

Neretai aktyvūs žmonės norėdami turėti tiesius ir estetiškus dantis visgi nusprendžia vengti gydymo. Taip yra dėl nusistovėjusių stereotipų jog kapos ir breketai trukdo sportuoti ir yra labai nepatogūs. Šiame straipsnyje pažiūrėsime į kapas ir breketus atskirai ir aptarsime ar tai yra tiesa ar mitas.

Kapos sportuojant

Pirmiausia reikia atkreipti dėmesį į tai, kad ortodontinės kapos yra skaidrios ir itin plonos. Todėl net ir sportuojant niekas nė neįtars kad jas dėvite. Joms nereikia daug priežiūros ir todėl pas ortodontą tenka lankytis daug rečiau nei naudojant breketus.

Naudojant Invisalign kapas galima toliau gyventi pilnavertį gyvenimą nekompleksuojant dėl estetinio įvaizdžio. Tas pats tinka ir sportui. Invisalign kapos visiškai netrukdo aktyviai sportuoti ar užsiimti, bet kokia kita patinkančia veikla. Sportuojant, kapos netgi padeda, nes apsaugo dantis ir dantenas nuo pažeidimų esant fiziniam kontaktui. Be to, specialios sportui skirtos kapos, netgi rekomenduojamos užsiimant, bet kokia sportine veikla. Sportinės kapos apsaugo nuo bet kokių sportinių burnos traumų ir yra lengvai išimamos esant reikalui.

Breketai sportuojant

Breketai dažniausiai yra tvirtinami prie išorinio danties, todėl pasirinkus įprastus breketus jie yra aiškiai matomi ir liečiasi su burnos gleivine. Tačiau daugeliui sporto rūšių breketai netrukdo ir gali būti visiškai saugūs. Deja, užsiimantiems kontaktiniu sportu rekomenduojama įsigyti ir apsaugines kapas. Breketams liečiantis su burnos gleivine užtenka nedidelio kontakto, kad ji būtų pažeista.

Vertėtų nerizikuoti ir norint turėti tiesius dantis nepatirti papildomų sužeidimų. Užsiimdami aktyviu kontaktiniu sportu iš anksto įsigykite apsaugines kapas ir sumažinkite riziką susižaloti. Priešingu atveju, gijimas gali būti ilgas ir skausmingas, kas apsunkins ir taip pasikeitusią jūsų burnos būklę.

Taigi, sportuoti netrukdo jokie dantų tiesinimo mechanizmai, tiesiog būtina pasidomėti apie apsaugines priemones ir jas naudoti pagal paskirtį.

Scroll to Top