Kaip išrinkti žaislus, kurie padėtų vaikams vaikščioti?

Vienas iš įdomiausių tėvystės etapų yra matyti, kaip jūsų kūdikis žengia pirmuosius kelis žingsnius. Kol dar nesuvokiate, jūsų kūdikis pats vaikščios jūsų namuose, todėl niekada nėra bloga mintis pasirūpinti žaislais, kurie padėtų vaikščioti. Vaikščiojantis žaislas gali padėti sustiprinti jo pasitikėjimą, suteikdamas jam ką nors įsikibti, kai jis juda iš taško A į tašką B, taip pat patobulinti pusiausvyrą ir padėti suprasti kaip dėti viena koja priešais kitą. Jeigu ieškote įdomių dovanų vaikams, kurios padėtų daugiau judėti, užsukite https://www.funnybubbles.lt/collections/dovanos-vaikams-nuo-1-metu.

Į ką atkreipti dėmesį perkant vaikščiojantį žaislą?

Prieš pirkdami vaikščiojimo žaislą, atsižvelkite į šiuos veiksnius:

Saugumas. Vaikščiojimo žaislas yra panašus į suaugusiųjų vaikštynę, nes yra stovimas žaislas, tačiau skirtingai nei suaugusiems skirtoje versijoje, jis turi smagių spalvų ir pritvirtintų žaislų. Vaikščiojimo žaislai nėra tas pats, kas vaikštynės, į kurias įdedate kūdikį. Saugumo sumetimais reikėtų vengti vaikštynių. Tiesą sakant, Amerikos pediatrų akademija  (AAP) paragino uždrausti vaikštynes, nes jos kasmet siunčia tūkstančius vaikų į greitosios pagalbos skyrius. Vaikštynės gali netyčia nukristi ir nuskęsti, o kūdikis gali atsitiktinai nusideginti ar apsinuodyti, pasiekus stalviršius. Be to, tyrimai rodo, kad vaikštynės naudojimas gali sulėtinti sėdėjimą, šliaužimą ar ėjimą, taip pat protinį ir motorinį vystymąsi.

Universalumas. Norėdami kuo geriau išnaudoti savo vaikščiojimo žaislą, galbūt norėsite įsigyti tokį, kurį galima paversti iš vaikščiojimo žaislo į grindų ar net stalo žaislą, kai vaikas paaugs.

Kur jis jį panaudos. Ar jūsų kūdikis savo vaikščiojimo žaislą dažniausiai naudos ant kiliminės dangos ar medinių grindų? Atminkite, kad kai kurie žaislai gali geriau veikti ant tam tikrų paviršių.

Vaikščiojimo žaislų tipai 

Rinkoje yra įvairių vaikščiojimo žaislų, tačiau tik kai kurie yra laikomi saugiais variantais. Rekomenduojame vieną iš šių:

Sėdėti-stovėti žaislai.  Tikėtina, kad nuo 9 iki 12 mėnesių jūsų kūdikis treniruosis, kaip stovėti. Šio judėjimo skatinimui sukurti žaislai dažnai atlieka dvi funkcijas: kūdikis gali žaisti sėdėdamas arba stovėdamas. 

Stumiami žaislai. Jie padės jūsų mažyliui mokytis stovėti (o vėliau ir vaikščioti) pačiam. Stumiant šiuos žaislus, stiprėja vaiko pusiausvyrą, kartu suteikiant jam pasitikėjimo judėti. Šie žaislai taip pat įkvepia vaizduotę, nes vaikas gali apsimesti, kad pjauna pievelę ar apsipirkinėja parduotuvėje (kaip ir jūs!). Ieškokite stumdomo žaislo su plačiais ratais, kad išvengti apvirtimo.

Važiuojami žaislai. Vyresniems kūdikiams (1 metų ir vyresniems) skirti  važinėti žaislai apima paspirtukus ar triračius su sėdynėmis, kuriais jūsų vaikas gali važiuoti stumdamasis kojomis ant žemės.

Rinkdamiesi žaislus ir medžiagas savo vaiko priežiūrai atminkite, kad paprasčiau dažnai yra geriau. Žaislai nebūtinai turi būti brangūs arba turėti daug varpelių ir švilpukų, kad būtų gera mokymosi priemonė mažiems vaikams.

Scroll to Top