Kaip išsirinkti kokybišką dviratį ir paspirtuką?

Artėjant šiltajam sezonui, vis didesnį dėmesį skiriame lauko pramogoms. Populiariausiomis šio meto priemonėmis vis dar išlieka dviračiai ir paspirtukai, nes tai ne tik puiki laisvalaikio, bet ir alternatyvi, ekologiška transporto priemonė. Tam, kad būtų galima įsigyti ilgaamžį prietaisą, reikia atkreipti dėmesį į keletą svarbių aspektų, kurie padės išsirinkti kokybišką dviratį ir paspirtuką.

Ką reikia žinoti apie dviračius?

Visų pirmiausia, jums reikia nuspręsti, kokiam tikslui jums bus reikalingas dviratis, nes pagal tai galėsite išsirinkti jo tipą. Dviračiai pagal tipą skirstomi taip:

  • sporto dviračiai
  • laisvalaikiui skirti dviračiai
  • važinėjimui mieste skirti dviračiai
  • turistinėms išvykoms skirti dviračiai
  • važinėjimui žvyro, smėlio ir miško danga dviračiai

Visi šie dviračių tipai turi specialias specifikacijas, o tai reiškia, jeigu tai bus sportinis dviratis jis netiks tam žmogui, kuris ieško tik mieste skirto važinėtis dviračio. Tiesa, egzistuoja ir hibridiniai dviračiai. Jie yra universalūs, o tai reiškia, kad su jais galima važinėtis esant skirtingoms dangoms: miško keliukams, asfaltu ar žvyrkeliu. Šis dviračių tipas rekomenduojamas tiems, kuriems dviratis reikalingas lengvam sportui, naudojant, kaip susisiekimo arba laisvalaikio priemonę. Vis dėlto, jeigu orientuojatės tik į vieną specifikaciją, geriau rinktis tik to tipo dviratį, kam jis ir yra skirtas. 

Ką reikia žinoti apie paspirtukus?

Renkantis paspirtuką, kaip ir dviratį, reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kokiam tikslui ir kur jis bus naudojamas. Paspirtukų konstrukcija skiriasi pagal jų naudojimo vietą – ar jį naudosite mieste, pasivažinėjimams neasfaltuotuose keliuose ar sportui. Paspirtukų galima rasti universalių, tačiau vėlgi, jeigu norima orientuotis tik į vieną kryptį, rekomenduojama įsigyti tik tokios specifikacijos, kam tas paspirtukas ir yra skirtas. Taip pat galite rasti ir tokius paspirtukų kriterijus, kaip: miesto, užmiesčio ir triukų paspirtukai (jie prilygsta minėtiems, pagal paspirtuko naudojimo vietą). Pagal šią specifikaciją gali skirtis paspirtuko išvaizda, o t.y. jo konstrukcija, platforma, ratų dydis, skirtingi guoliai, amortizatoriai, sulankstymo mechanizmas ir kt. Dviračių ir paspirtukų prekės yra puikus variantas įsigyti įvairių elementų, kurie palengvina pasivažinėjimą su šiomis transporto priemonėmis!

Scroll to Top