Sveikai numesti svorį nėra taip paprasta kaip gali apsirodyti iš pirmo žvilgsnio

Savaitgalį buvai susitikusi su draugais ir skanavai vyno? Kitą dieną ėjai su draugu į pasimatymą ir mėgavaisi pyragaičiais? O darbe šventėte kolegos gimtadienį, todėl ragavote torto? Tortas prie torto ir štai priaugote keletą nepageidaujamų kilogramų… Ką daryti? Klausimas „Kaip numesti svorio?“, iškyla daugeliui, ypač po švenčių maratono, ar praėjus žiemai, kol keli papildomi kilogramai ar pilvo rinkės iš po storų megztinių nesimato. Bet kaip reikėtų elgtis bei ką valgyti, kad svoris visuomet išliktų stabilus ir šventės nebūtų rodiklis prisivalgyti bei priaugti svorio? Juk priaugti svorio visuomet lengviau nei numesti, o jei norėsite priaugtais kilogramais atsikratyti sveikais būdais, galite užtrukti ir mėnesį ir du. Tai kaip elgtis ir kaip numesti svorio?
Pagrindinė išeitis – kardinaliai keisti mitybą. Ar pastebėjote, kad žmonės, vengia ilgą laiką sportuoti, o norėdami numesti svorio dažniausiai pradeda badauti. Tai yra pats blogiausias sprendimas, kokį galite padaryti, nes ne tik sukeliate organizmui šoką, bet metę bado dietą galite priaugti dvigubai daugiau kilogramų nei svėrėte prieš tai. Taip nutinka todėl, kad organizmas patyręs kalorijų stoką, po to ima juos kaupti ir saugoti. Trumpai tariant, organizmas ruošiasi kitam badui. Dėl to atsiduriate užburtame rate, svoris auga, krinta, auga, krinta, Jūsų pasitikėjimas savimi mažėja, noras eiti į viešumą taip pat, tad mitybos pokyčiai yra būtini.
Ar žinojote, kad mityba sudaro net 70 proc. mūsų pasiektų rezultatų? Netikite? Atsisakykite cukraus, miltinių patiekalų, į racioną įtraukite daržovių, vaisių, nesmulkintų grūdų bei rudųjų ryžių ir po poros savaičių džiaugsitės kiek sulieknėjusia talija.
Valgykite 5  kartus per dieną ir rezultatus pamatysite greitai. Jei sunku atsisakyti skanėstų, išbandykite gudrybę, kas dieną suvalgykite vienu saldumynu mažiau. Taip palaipsniui atsikratysite noro smaguriauti, o pamatę teigiamus rezultatus, galbūt visai atsisakysite cukraus. Taip pat rekomenduojame gerti paprastą juodą kavą be saldžių sirupų, grietinėlės ar riebios pieno putos. Gaminkite namuose. Tyrimai nustatė, kad kavinėse arba restoranuose žmonės patys pasirenka kiek riebesnius ir kaloringesnius patiekalus.  Taip pat, jei norite numesti svorio, turėtumėte valgyti lėtai ir ramiai. Smegenys sotumo jausmą pajaučia tik po 20-ies minučių, tad jei norite nepersivalgyti leiskite sau atsipūsti valgymo metu ir niekur neskubėkite. Dar vienas patarimas norintiems numesti svorio. Saldžius, grietinėlės ar sviesto padažus keiskite į prieskonius. Pirkite neriebią varškę, pieną bei grietinę. Prie patiekalų valgykite daug daržovių ir salotų, taip pavalgysite sočiai, bet nekaloringai.
Jei sportuoti Jums nepatinka – tvarkykitės ir numesite svorio! Plaukite grindis, šluostykite dulkes, ši fizinė veikla taip pat degina kalorijas, todėl patirsite dvigubą naudą – ir namai bus švarūs, ir liemuo lieknesnis. Nevalgykite likus 3 valandos iki miego, nes naktį sulėtėja medžiagų apykaita, todėl organizmui tampa sunkiau virškinti.
Ir nepamirškite, kartais pasmaguriauti – galima. Nes visiškai uždraustas vaisius daug labiau vilioja nei tas, kurio kartais galima. Tikime, kad naudodamiesi pateiktais patarimais, numesite nereikalingus kilogramus ir klausti savęs „kaip numesti svorio“ nebereikės.
Daugiau informacijos apie svorio metimą: dietoscentras.lt
Scroll to Top