stangos suoliukas

Kaip sporto salėje tinkamai išnaudoti pasiryžimą?

Nors vis labiau aptariama sporto nauda kiekvienam žmogui ir plinta visame pasaulyje, didelė dalis asmenų vis dar nežino, kaip tinkamai sportuoti. Kartais didelis ryžtas sportuoti, užsiauginti raumenis ar sudeginti nereikalingas kalorijas suveikia neigiamai ir žmogus neapskaičiuoja savų galimybių ir jėgų. Įvairūs raiščių patempimai, Achilo sausgyslės uždegimas, raumenų skausmai, nubrozdinimai bei kitokios traumos, – visa tai tampa dažna pradedančiųjų sportininkų pasekme, kurios, žinoma, galima ir išvengti, pasidomėjus tam tikromis sportavimo taisyklėmis bei susipažinus su dažniausiomis sportavimo klaidomis. Kokios jos ir kokius pratimus reikėtų daryti atsargiai, kad štangos suoliukas ar treniruoklis netaptų skaudžios traumos vieta.

Paprasti atsispaudimai ar atsispaudimai šonu?

Pradedantiesiems vienas iš tinkamiausių pratimų yra atsispaudimai. Jiems nereikia jokio inventoriaus ar pasiruošimo. Pasirinkus atsispaudimus didėja raumenų įtempimas, todėl kūno raumenys turi atlaikyti nemažas apkrovas. Tačiau šioje vietoje pradedantysis gali skaudžiai paslysti – pasirinkus netinkamo didumo, tai yra, kur kas per dideles apkrovas, jis gali pertempti kūno, ypatingai pilvo, raumenis ir sukelti didelį skausmą. Norint viso to išvengti, rekomenduojama daryti atsispaudimus ant ištiestų rankų. Taip galima sumažinti spaudimą, o išbūti nejudant bus lengva maždaug apie minutę. Nereikia persistengti ir įrodyti, jog sugebate atlikti sudėtingus pratimus. Tik po tam tikro, jau įgudus, galima keisti atsispaudimų variacijas.

Tradiciniai atsilenkimai

Nors manymas, jog nemažas paprastų atsilenkimų padarymas kasdien, suformuos idealų pilvuką, dažnu atveju yra teisingas, atliekant šį pratimą blogai arba žymiai per dideliais kiekiais, tokia taisyklė toli gražu negalioja. Negana to, atsilenkimai formuoja tik pilvo srityje esančius raumenis. Taigi, nusprendus daryti tradicinius atsilenkimus, žmogui reikėtų išsiaiškinti, kiek ir kaip tai daryti.

Štangos suoliukas ir štangos spaudimas

Štangos spaudimas – puikus pratimas krūtinės raumenų tobulinimui. Deja, naujokams nevertėtų piknaudžiauti atsigulus ant štangos suoliuko. Štangos suoliukas yra skirtas žmogui atsigulti ir įsitaisyti taisyklingoje padėtyje. Paėmus į rankas štangą, negalima jos kilnoti per greitai, netolygiai, abu štangos šonai turi tuo pat metu kilti viename lygyje. Pradedančiajam reikėtų su štanga dirbti tik iki 20 proc. gulimų pratimų.

Kojų treniruoklis, spaudžiant kojas

Specialiame treniruoklyje daromi kojų pratimai, kai kojos yra spaudžiamos iš šonų į vidų kenkia keliams. Tokios mankštos metu sukeliama nepaprastai didelė apkrova keliams, todėl natūraliai iškyla ir šios srities traumų grėsmė. Taip pat neigiamai veikiamas keturgalvis raumuo. Naujokams sportininkams patariama šį treniruoklį iškeisti į paprastus įtūptus arba pritūpimus su svoriais priekyje.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt kamtoreikia.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top